[Pascal] RE 216 na lini end;

0

Jak w temacie - czym może być on spowodowany? Mam pewną procedurę, i debugger wskazuje jako źródło błędu linię end; . Czym to może być spowodowane?

0

Wklej kawałek kodu z tym endem.

0

Błąd na end; bo brak ci begin w danej procedurze.

Czyli pewnie masz takie coś:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
.
.
.
end;

zamiast:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
.
.
.
end;

Lub liczba "endów" w danej procedurze u ciebie nie jest równa liczbie "beginów", a ma być tyle samo tego i tego.

0

Ejj, mówię o RE, czyli Runtime Error - zobacz temat...

0
jaa napisał(a)

Ejj, mówię o RE, czyli Runtime Error - zobacz temat...

A Stark pisał, że potrzebny jest kawałek kodu, nikt tu nie jest jasnowidzem [!!!]

0

Ejj

Kultury chłopcze :/

Chcesz pomocy to niby na czym mamy się opierać aby ci pomóc??? Może jakiś kod co?? Albo rusz mózgiem(?).

0

OK, rozwiązałem problem - dziex za dobre chęci

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1