[Delphi] Błąd przy pobieraniu źródła z WebBrowsera

0

Znalazłem na forum sposób na pobranie źródła strony wyświetlanej przez WebBrowsera ale wywala mi błąd, myślałem że to dlatego iż chce wyswietlić źródło zanim zostanie ono pobrane wiec dałem kod w zdarzeniu OnDocumentComplete. Jednak dalej to samo. Wyskakuje taki błąd:
user image

Kod:
Memo2.Text:=Browser1.OleObject.Document.documentElement.innerHTML;

Mógłbym użyć IdHTTP z pakietu Indy ale link jest tak długi że Indy sie wywala, poza tym wygoda związana z WebBrowserem bo trzyma sesje po zalogowaniu. Ma ktoś inny pomysł pobrania źródła strony WebBrowsera?

0

Mi też to wywalało

0
Dibo84 napisał(a)

Znalazłem na forum sposób na pobranie źródła strony wyświetlanej przez WebBrowsera ale wywala mi błąd, myślałem że to dlatego iż chce wyswietlić źródło zanim zostanie ono pobrane wiec dałem kod w zdarzeniu OnDocumentComplete. Jednak dalej to samo. Wyskakuje taki błąd:
user image

Kod:
Memo2.Text:=Browser1.OleObject.Document.documentElement.innerHTML;

Mógłbym użyć IdHTTP z pakietu Indy ale link jest tak długi że Indy sie wywala, poza tym wygoda związana z WebBrowserem bo trzyma sesje po zalogowaniu. Ma ktoś inny pomysł pobrania źródła strony WebBrowsera?
Tak. Zapisz strone do pliku tekstowego, a następnier wczytaj ten plik tekstowy do memo i po wszystkim. :D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1