Strona startowa w Webbrowser

0

Zrobiłem takie coś że w webbrowser ruchamia się automatycznie strona napisana w Edit 1

WebBrowser1.Navigate(Edit1.Text);

I mam takie dwa pytania:

  1. Jak zrobić żeby w webbrowser strona uruchamiała się automatycznie po wpisaniu tekstu (w Edit1) ale znajdującego się na formie2 (webbrowser na formie 1, edit1 na formie 2)
  2. Jak zrobić aby po wpisaniu w edit1 tekstu i kliknięciu na button program zapamiętał dane wpisane w edit 1 i po ponownym uruchomieniu znajdował się tekst wpisany wczesniej
0
  1. Jak ty to sobie wyobrażasz? A skąd program ma wiedzieć, kiedy ty skończyłeś wpisywać adres?
  2. Najprościej to zapisywać sobe w pliku adresy.
0

wtedy kiedy klikne button

0
lukaszkg napisał(a)

Zrobiłem takie coś że w webbrowser ruchamia się automatycznie strona napisana w Edit 1

WebBrowser1.Navigate(Edit1.Text);

I mam takie dwa pytania:

  1. Jak zrobić żeby w webbrowser strona uruchamiała się automatycznie po wpisaniu tekstu (w Edit1) ale znajdującego się na formie2 (webbrowser na formie 1, edit1 na formie 2)
  2. Jak zrobić aby po wpisaniu w edit1 tekstu i kliknięciu na button program zapamiętał dane wpisane w edit 1 i po ponownym uruchomieniu znajdował się tekst wpisany wczesniej

w edit1 w zdarzeniu onkeydownedit1
if key=13 {enter} then form1.WebBrowser1.Navigate(form2.Edit1.Text)
cos takiego i tyle :P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1