WebBrowser i podawanie danych

0

Witam,
Mam problem.
Jak mogę podać do (Editów ?) dane w otwartej stronie w Webbrowserze. Chcę podać login i hasło w stronie logowania.
Wygląda to tak: http://xpsoft.devtown.net/private/wb.jpg
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.

PS.
Jakby ktoś odpowiedział, to jak nacisnąć w ten sposób przycisk?

0

szukajcie a znajdziecie:

http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=80459

tam jest przykładowy kod nie będę wyjaśniał co i jak to powinno ci wystarczyć zawsze jest google + serach :P

0

Nie za bardzo rozumiem ten kod
Gdzie mam podac WebBrowsera?
Jak dam ten kod do np. buttona to na 1. lini wywala invalid variant operation

0
WebBrowser.OleObject.Document.Forms.Item('NAZWA_FORMY').Elements.item('NAZWA_ITEMA').Value  := 'bleee';
0

Skad mam wziac nazwe formy i jak nacisnąć tym sposobem button?

PS. znalazlem inny sposob
ten progs bedzie stal na serwie, mam zmienne ip i chce, zeby sam sie updatowal, to wymyslilem, ze bedzie najezdzal myszka na edita logina (x, y), hasla, i klikal przycisk :) moze nie jest to jakis super pomysl, bo np. jak mi wyskoczy jakies inne okno to mi zasloni, ale na razie to jakas alternatywa
:)

0

bozie ludzie maja problemy ze zmienym IP a wystarczy

www.noip.com

0

Nie boziuj lolku
Nie zrobisz tego z no-ip na neo+ :P
musialbym popraosić o stałe IP a nie chce :P

btw. dyndns to to samo co noip :P

0
Red Hot napisał(a)

Skad mam wziac nazwe formy i jak nacisnąć tym sposobem button?

PS. znalazlem inny sposob
ten progs bedzie stal na serwie, mam zmienne ip i chce, zeby sam sie updatowal, to wymyslilem, ze bedzie najezdzal myszka na edita logina (x, y), hasla, i klikal przycisk :) moze nie jest to jakis super pomysl, bo np. jak mi wyskoczy jakies inne okno to mi zasloni, ale na razie to jakas alternatywa
:)

  1. w kodzie masz nazwe - zamiast możesz wstawić numer kolejny formy
  2. co do kliknięca to
WebBrowser.OleObject.Document.Forms.Item('NAZWA_FORMY').Submit;

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1