[delphi]przesuwanie myszy problem

0

Witam wszytkich :)
Otoz wiadomo ze kursor myszy w delphi ustawiamy za pomoca:
SetCursorPos(200,100); zrobilem sobie programik ktory po nacisnieciu przycisku pzrenosi kursor w to miejsce. Wszytko super. Działa.

Tylko dlaczego po uruchomieniu jakiejś gry to niedziała?
przetestowalem:
W grach value(CS, HL): działa
StarCraft: działa
Black&White: niedziała
Medal of Honor: niedziała

Najbardziej mi zalezy na tym zeby w medalu mysz skakala w ustalone przeze mnie miejsce tym czasem owszem skacze, ale w windowsie a w grze sie nie rusza.
Jakies pomysly?

0
pdm napisał(a)

Witam wszytkich :)
Otoz wiadomo ze kursor myszy w delphi ustawiamy za pomoca:
SetCursorPos(200,100); zrobilem sobie programik ktory po nacisnieciu przycisku pzrenosi kursor w to miejsce. Wszytko super. Działa.

Tylko dlaczego po uruchomieniu jakiejś gry to niedziała?
przetestowalem:
W grach value(CS, HL): działa
StarCraft: działa
Black&White: niedziała
Medal of Honor: niedziała

Najbardziej mi zalezy na tym zeby w medalu mysz skakala w ustalone przeze mnie miejsce tym czasem owszem skacze, ale w windowsie a w grze sie nie rusza.
Jakies pomysly?

hmm podejrzewam ze SetCursorPos przestawia tylko pozycje kursora, a gry o ktorych mowisz uzywaja DXInput i co za tym idzie "omijaja" dane podawane przez Winde ...

0

spoko poszukalem troche i znalazlem nawet programik ktory przesuwa kursor zarowno w windzie jak i grach robionych na enginie quake. Najlepiej bylo by sie spytac autora, ale licze w moc tego forum ;) Wie ktos jak to zrobic?

0

Panowie po 6 dniach szukania znalazlem wkoncu takie cos:

Mouse_Event(MOUSEEVENTF_MOVE, x, y, 0, GetMessageExtraInfo);

Dziala we wszytkich grach :P

Pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1