[D8] Tablica obiektów - Hashmap

0

Witam,

Mam następujący problem:

Mamy dokument tekstowy, który dzielimy na słowa. Należy stworzyć tablicę obiektów, gdzie obiekt ma trzy właściwości:

  1. Hasz słowa / Integer
  2. Lista słów, z takim haszem / StringList
  3. Lista wystąpień tychże słów w dokumencie / Lista Integerów??

Problem polega na tym, że nie wiem jak stworzyć tą trzecią właściwość. Musi to być dynamiczna lista zmiennych integer. Jak to zrobić?

Oczywiście wpadłem na to aby doklejać do Stringa pierwsze 4 litery jako liczbę wystąpień, ale to jest ograniczone, a chciałbym aby było dynamiczne.

Czy ktoś ma pomysł?

Pozdrawiam,
A.B.

0

E, tablica dynamiczna może po prostu?

0

No tak, tablica dynamiczna, ale jaka?

Array of TObject

I ten TObject ma mieć trzy właściwości, jedna to pojedynczy integer, druga to lista Stringów, a trzecia to lista integerów.

Wszystko musi być dynamiczne i nie mam pojęcia jak stworzyć ten trzeci element w tablicy, czyli listę integerów.

To ja może narysuję:

Hash Slowa [StringList] Liczby wystapien["IntegerList"]

324 słowo, pies, kot 34 , 56, 2
564 książka 1
987 tak, nie, moze, gdyby 543, 23, 1 456

Pytanie brzmi jak stworzyć tą "IntegerList", ew. zaimplementować to w naszym obiekcie. </delphi>

0

Coś ci się duplikują posty :)

Chodziło mi o coś takiego:

THashmap = record
hash: integer;
words: array of string; // albo TStringList
IntegerList: array of integer;
end;

0
Ktos napisał(a)

Coś ci się duplikują posty :)

i tematy

0

To był jakiś problem z łączem, siadało, wstawało, siadało, wstawało. Pisałem przez Wlan, może byłem na granicy zasięgu, przepraszam.

Ogólnie rozwiązanie nie spełnia swej funkcji.

  1. Musialbys nad tym zadeklarowac jeszcze array of Trecord

  2. Deklarujesz liste integerow jako tablice, a to bez sensu, bo nie wiesz ile tak naprawde bedzie tych integerow, moze 0, moze 1, moze 100.000.

Rozwiazalem to inaczej, napisalem klase ktora ma dwie wlasciwosci, string i integer. Nastepnie stworzylem liste tych obiektow, a nad tym wszystkim array of TList.

Jak tylko skoncze to dorzuce kod.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1