D2005, INDY - błąd Statusu TIDSMTP

0

Witam
Napisałem program do wysyłania maili uzywajoc Indy 9 i Delphi 7, w formacie HTML.
Wszystko jest OK. Zmieniłem Delphi na Delphi 2005 i Indy na INDY 10.
Co się okazuje? NIE DZIAŁAJĄ procedury, do wyswietlania aktualnego stanu
wysyłania poczty. Czyli np.

procedure TMainFrm.smtpStatus(ASender: TObject; const AStatus: TIdStatus;
  const AStatusText: String);
begin
   Listbox1.Items.Add(AStatusText);
end;

Także, nie działaja procedury onWorkEnd, onWorkBegin.

W ramach tych zdarzen mam przypisanie do komponentu TLabel tekstu, np:

OnConnect
Label1.caption:='Połączono';

TEKSt nie jest wyswietlany. Dlaczego? W Indy9 wszystko było ok.
Dostawałem komunikaty w stylu.
Połączony
Trwa sprawdzanie poczty
Poczta została pomyslnie wysłana
Rozłączony.
Użytkownik wiedział co się dzieje...

Czy ktoś rozwiązał ten problem? Jak?
Pozdr
Pepe

0

Może przejrzyj dema INDY 10 tam powinno to byc jakos rozwiązane. :>

0
{PIT} napisał(a)

Może przejrzyj dema INDY 10 tam powinno to byc jakos rozwiązane. :>

Witaj. Ani w Demo, ani na google, ani na stronach pomocy IndyProject nic nie znalazlem.
Po prostu, normalny sposób wyświetlania statusu akcji TIDSMTP, znany z Indy 9 nie działa. Zadne informacje nie są odczytywane.
Liczę zatem na was. Być może ktoś z was to odpowiednio oprogramował.
Pozdr.

0

Ja uzywam D2005 i Indy 10 w TIdTCP server/client i onStatus dziala mi bez problemu.

0

Mnie chodzi konkretnie o TIDSMTP... inne mnie nie interesują.
Na razie mam niestyty tylko, przed wysłaniem maila tekst, że mail jest wysyłany, oraz jeżeli wysyłka zakończy się sukcesem, tekst, że mail został wysłany.

Ja chcę jednak, tak jak to było dotychczas miec mozliwość pokazania info, np. że program połączył sie z serwerem, uwierzytelnił... i takie tam (jak np. w outlook Express jest)
Pozdr

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1