Wysylanie mail'ow przez indy

0

Czesc wszystkim...

Jak wyslac mail przez indy ale tak by adres odbiorcow nie byl widoczny dla pozostalych. jesli wysylam ta sama wiadomosc do dwoch odbiorcow nie chce zeby jaden wiedzial o drogim i tymbardziej znal jego adres. Podobna funkcje ma Outlook.

0

wysłać dwa różne maile :>

a tak na serio to który outlook i jak się ta opcja nazywa?

0

A jezeli mam tysiac? Ze zdieciami i kazdy mail sie wysyla 5 minut?

Jest 5000 minut zamiast 5 min- naraze robie wlasnie tak ale skoro Outlook moze to znaczy ze jest to mozliwe.

0

A moze zamiast Indy uzec innego komponentu??? Jest mozliwe wysylac wiadomosc za posrednictwem Outlook ale w taki sposob zeby nie zasypywac urzydkownika zbednymi pytaniami i okienkami.
Jeszcze jedno - nie chodzi o SPAM. Korespondencia masowa ale autoryzada (na wyrazna prozbe).

0

a może odpowiesz łaskawie na moje pytanie

a tak na serio to który outlook i jak się ta opcja nazywa?

0

BCC - Ukryte do wiadomości (Blind Carbon Copy) - poszczególni odbiorcy nie będą widzieli swoich adresów e-mail w nagłówku otrzymanego listu

idMessage.BccList.EMailAddresses := '[email protected], [email protected]'; 
0

Chciałem przypomnieć że wysyłanie listów przez INDY 10 dla serwerów o2.pl i wp.pl kończy się komunikatem o błędzie połączenia (gdy autoryzacja włączona/wyłączona).

Może mnie ktoś oświeci... :-|

0
Misiekd napisał(a)

a może odpowiesz łaskawie na moje pytanie

a tak na serio to który outlook i jak się ta opcja nazywa?

Każdy Outlook (zwykły i Express od kiedy pamiętam) a się to nazywa polem UDW (Ukryte Do Wiadomości).

0
Ktos napisał(a)

Każdy Outlook (zwykły i Express od kiedy pamiętam) a się to nazywa polem UDW (Ukryte Do Wiadomości).

Nie używam więc nie wiem i się pytam, a jakbyś odpowiedział, że to jest UDW (po normalnemu BCC) to byś miał odpowiedz natychmiast (a tak to musiałeś czekać 5h aż odpowie Patyk :P ), bo jest to deczko logiczne jak CCList oraz FromList, które to są właściwościami komponentu IDMessage

0
Opi napisał(a)

Chciałem przypomnieć że wysyłanie listów przez INDY 10 dla serwerów o2.pl i wp.pl kończy się komunikatem o błędzie połączenia (gdy autoryzacja włączona/wyłączona).

Może mnie ktoś oświeci... :-|

Mam to samo. To jaki serwer polecacie ?

Mam kod:

Form6.IdMessage1.Body.Append(Edit1.Text);
Form6.IdMessage1.From.Name := 'Sushi';
Form6.IdMessage1.From.Address := 'mail od';
Form6.IdMessage1.Recipients.EMailAddresses := Edit2.Text;
Form6.IdMessage1.Subject := 'temat';

Form6.IdSMTP1.UserName := 'login';
Form6.IdSMTP1.Password := 'haslo';
Form6.IdSMTP1.Host := 'poczta.o2.pl';
// Form6.IdSMTP1.Port := 25;
Form6.IdSMTP1.AuthType:=satDefault;

if not Form6.IdSMTP1.Authenticate then ShowMessage('W dupe jeża znów ten sam problem!');


Form6.IdSMTP1.Connect;
try
Form6.IdSMTP1.Send(Form6.IdMessage1); //wyślij
finally
Form6.IdSMTP1.Disconnect;
end;
end;
0

Kiedyś przetestowałem indy na wielu serwerach i wp.pl o2, onet tym bardziej gmail nie pójdzie nawet po ustawieniu trybu authentyfikacji ale na free.os.pl, poczta.pl chodzi ładnie( w tym drugim jeszcze zadnego bledu nie dostalem).

0

Form6.IdSMTP1.AuthType:=satDefault

A może zmień typ na jakiś konkretny, a nie domyślny?

0
Juhas napisał(a)

Form6.IdSMTP1.AuthType:=satDefault

A może zmień typ na jakiś konkretny, a nie domyślny?

Mam D2009. Są trzy możliwości: None (bez autoryzacji), Default (wykorzystuje login i hasło) oraz SASL (chyba to jest po SSL). Dodam, że próbowałem wszystkich trzech.

Wypróbuje konta podane przez noob-a.

jestem_noob - z poczta.pl nie działa......z free.os.pl działa !!!!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1