ListView + grupowanie obiektów

0

Otóż kontrolka TListView powinna umożliwiać grupowanie obiektów, a jeśli nie sam TListView to poprzez WinAPI i klasę WC_LISTVIEW.

Teraz pytanie, czy ktoś wie gdzie szukać, lub ma pod reką jakiś opis zarządzania tymi grupami?

Jeśli ktoś nie wie o jakie grupy chodzi to posiadając WinXP wystarczy wejść w eksplorator i w menu kontekstowym zaznaczyć Rozmieść ikony według -> Pokaż w grupach.

0

Zauważ, że TListBox i TListView to są 2 różne komponenty.

0
Gal napisał(a)

Zauważ, że TListBox i TListView to są 2 różne komponenty.

Z rozmachu napisałem, że TListBox (juz poprawiłem), ale chyba widać było, że nie pasuje on do sensu postu, co nie? Wiadomo, że cały czas o TListView chodzi.

0

Jak pisze w SDK to grupowanie działa tylko na Windowsie XP i wyższych. Info o tym można znaleźć tutaj, a jeszcze więcej info (m.in. jakie komunikaty trzeba wysyłać) znajdziesz tutaj

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1