[delphi] data i konwersja zmiennej string

0

Witam,

mam program który pobiera z pliku datęw postaci np takiej 2005/09/04 1746
potrzebuję skonwertować tą date na liczbę(Tdatetime jesci sie nie myle), ale program jest uzywany na komputerach z różnym formatem daty(jedne mają '-' jako separator, inne '').

I tu pytanie do Was, bardzo prosze o podanie funkcji, ktoraby cos takiego robiła. Przeszukałem help, oraz forum ale nie doczytałem się niczego(w helpie ciut za skomplikowanie jest dla mnie:), ale trochę kapuje)

Z góry dziękuję

0

Było. DateSeparator w module SysUtils.

0

a modul SysUtils skad mozna sciagnac? bo u mnietego nie ma:(

0

No to ciezko Ci musi byc, nawet IntToStr(); nie zrobisz ;)

Na pewno masz ten modul, tyle tylko, ze w postaci juz skompilowanej.

0
Eozys napisał(a)

Na pewno masz ten modul, tyle tylko, ze w postaci juz skompilowanej.

Mam delphi 3 mozesz mi wyjasnic jak mam ten modul uzyc?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1