Klient Skype

Odpowiedz Nowy wątek
2005-08-24 11:02

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Witam. Szukam informacji o tym jak zrobić klienta Skype. Chodzi mi właściwie o wszystko :). Na jakim porcie działa, jak obsługuje rozmowę głosową i tekstową, itp., itd.. Czy ma ktoś jakieś informacje na ten temat?

Pozostało 580 znaków

2005-08-24 11:14

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 12 minut temu

Lokalizacja: Monachium

0

skoro na mirande nie maja jesze obslugi protokolu to pewnie nikt nie zabral sie porzadnie za jej reverse enginering. Slyszalem ze skype na swiecie nie jest tak popularny jak sie moze wydawac - Polska jest wyjatkiem.

Pozostało 580 znaków

2005-08-24 11:27

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Zwroc uwage ze sam algorytm na przesylanie dzwieku w locie nie jest taki prosty... Wiec tym bardziej jego "odszyfrowanie" bedzie trudne...

Darck napisał(a)

Polska jest wyjatkiem.

bo tylko w japoni maja drozsze rozmowy (cos kolo 6 USD za minute ! )


Pozostało 580 znaków

2005-08-24 18:55

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

Skype chodzi na portach 80,443 lub dowolnym zdefiniowanym w Plik/Opcje zakładka Połączenia (default to chyba 18219).

Fikus

Pozostało 580 znaków

2005-08-24 20:01
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 godziny temu

0

Powinno Cię zainteresować:

http://www.pcworld.pl/news/82358.html

Pozostało 580 znaków

2005-08-24 21:45

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Dzięki. Fajnie jest to wiedzieć :) Szkoda tylko że:

Niestety, przynajmniej obecnie, firma nie zamierza "uwolnić" narzędzi służących do wykorzystania najbardziej znanej funkcji Skype - tych służących do telefonicznych połączeń VoIP.

Pozostało 580 znaków

mpa_Maciej
2005-08-26 19:35
mpa_Maciej
0
oneghost napisał(a)

Szukam informacji o tym jak zrobić klienta Skype.

TSkypeControl - pobierz

Pozostało 580 znaków

2005-08-27 12:57

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

To jest chyba komponent do kontroli włączonego programu. Tak mi się przynajmniej wydaje po tym co widze :(.

Pozostało 580 znaków

2005-08-27 16:53

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

Tak, to Ci się nie przyda - wątpie, abyś znalazł to co chcesz, z uwagi na skomplikowane algorytmy przesyłania dźwięku w Skype.


Pozostało 580 znaków

2005-08-30 11:40

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

moze poszukaj na stronie:

http://share.skype.com/developer_zone

wiekszosc materialow jest pod .NET ale moze cos sie i dla Ciebie znajdzie.

Pozostało 580 znaków

2005-09-01 15:04

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

A kto powiedział, żę dziwięk musi być przesyłany. Przecież moze co jakis czas zapisaywac do liku przesyłać i odtwarzac... [green]

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0