Korzystam z komponentu wymienionego w temacie. Prawidłowo powiązałem go z Query itd.
Stworzyłem okienko na którym umieściłem dwa DBEdit'y i jeden DbMemo.
Mają one słuzyć do edytowania zawartości bazy. Pod onClick przycisku
zatwierdzającego zmiany napisałem:
DM.IBDatabase1.ApplyUpdates([DM.IBQuery1]);

Problem w tym, że nie zawsze działa

Zupełnie nie wiem od czego to jest uzależnione. Przeglądam bazę i co jakiś czas
coś poprawię... Czasami zadziała, a czasami nie i wtedy wyskakuje okienko z
błędem EAccessViolation. Czegoś tu brakuje?

Pozdrawiam,
Gujet