kod wyjscia

0

jak chce zeby moj program w delphi zwracal na wyjsciu np. 2 to co zrobic?

tak jak w c jest return 2, to w delphi takiej instrukcji nie znam:(
help

0

result jesli mam funkcje. ale jesli mam program glowny?

to jak dokladnie to zrobic?
zeby program sie skonczyl a ja np mogl przechwycic errorlevel=2

0

Musisz sam zakończyć program, za pomocą chyba funkcji halt. Zdaje się, że ma ona opcjonalny parametr oznaczający kod wyjścia.

0
thenkles napisał(a)

Musisz sam zakończyć program, za pomocą chyba funkcji halt. Zdaje się, że ma ona opcjonalny parametr oznaczający kod wyjścia.

Ano ma:

Delphi Help napisał(a)

procedure Halt [ ( Exitcode: Integer) ];

Przechwytywanie tego jest bardzo przydatnym mechanizmem, gdy np.: wykorzystujesz inną aplikację (np.: kompilator) w swojej (np.: interfejs użytkownika).

0

jest tez

PostQuitMessage( nExitCode:integer);
0
Szczawik napisał(a)

Przechwytywanie tego jest bardzo przydatnym mechanizmem, gdy np.: wykorzystujesz inną aplikację (np.: kompilator) w swojej (np.: interfejs użytkownika).

A jak to "przechwycić"?

0

GetExitCodeProcess

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1