blokada Alt + F4 Ctrt +Alt +delete

0

Witam mam program bloujacy pulpit (tzn zakrywa caly ekran)-tzn wylaczyc mozliwosc
kombinacji klawiszy Alt + F4 Ctrt +Alt +delete klawisz windowsa.
Dzieki za pomoc

0

wiec na ctrl atl del znalazlem odpowiedz
dodajemy Uses Registry
i piszemy procedurke
procedure DisableTaskMgr(bTF: Boolean);
var
reg: TRegistry;
begin
reg := TRegistry.Create;
reg.RootKey := HKEY_CURRENT_USER;

reg.OpenKey('Software', True);
reg.OpenKey('Microsoft', True);
reg.OpenKey('Windows', True);
reg.OpenKey('CurrentVersion', True);
reg.OpenKey('Policies', True);
reg.OpenKey('System', True);

if bTF = True then
begin
reg.WriteString('DisableTaskMgr', '1');
end
else if bTF = False then
begin
reg.DeleteValue('DisableTaskMgr');
end;
reg.CloseKey;
end;

a wywyolujemy ja

DisableTaskMgr(True);

Jakies pomysly na zablokowanie ALT TAB i ALT F4
???????

0

więcej OpenKey nie miałeś ??

SystemParametersInfo(97,Word(True),@OldValue,0); //blokada

SystemParametersInfo(97,Word(False),@OldValue,0); // odblokowanie
0

Ta procedure sciaglem z netu wiec ja jej nie pisalem :)
Dziala i to jest najwazniejsze
przy toich procedurach wywala mi blad z OldValue brak identyfikacji

0
Darko__ napisał(a)

wywala mi blad z OldValue brak identyfikacji

Ten przykład jest tylko na Win9x i Me
Nie działa na NT -> czyli u Ciebie jest XP

0

:) :) :) :)
oto jak sie blokuje CTRL+ALT+DEL na WindowsXP (nie wiem jak na innych z NT ale pewnie tez tak samo):

trzeba wstrzymac winlogon.exe
najprosciej sciagajac sobie madCollection. tam w madKernel sa prosesy. wybieracie proces i potem tylko

.Suspend;

dokladnie nie wiem bo pisze z glowy ale u mnie to dzialalo. odkrylem przypadkiem bawiac sie ProcessExplorerem :)

P.S. tylko nie badzcie zalosnymi lamerami (nazwyajacymi samych ciebi hackerami) i nie piszczie z uzyciem tego trojanow. autor madCollection wyraznie prosi, zeby tego nie robic bo pozniej wszystlie antywirusy beda sie czepiac programow w ktorych uzyto madcollection...

pozdrawia cimak [browar]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1