program na lana

0

Witam mam problem ze skonfigurowaniem aplikacji (klienta i serwera).
Walcze z nim jakies 2 dni, prosil bym o pomoc.
Moge prosic o zobaczenie kodu i poprawienie go(docelowo z klienta ma wychodzic zadanie do serwera a on ma wykonac okreslona funkcje).
http://www.compoaza.pl/lan.zip

Delphi7 Enterprose

Dzieki za odpowiedz([email protected]).

ps. Moze by taki prosty kod dac do gotowcow ??????

0

sprobuj na socketach, wedlug mnie latwiej

0

na serwerze tez trzeba ustawić port ;) .

IdTCPServer1.DefaultPort := 1234;

w kliencie wczysć BoundIP i BundPort.

darko__ napisał(a)

ps. Moze by taki prosty kod dac do gotowcow ??????

e raczej nie, za proste.

0

Zrobilej jak pisales
ustawilem port, BoundIP wyczyscilem a BoundPort dalem na 0 (musi byc jakas wartosc)

przy prubie polaczenia zatrzymuje program z komunikatem Socket Error #10061 Connection refused na linijce kodu

idtcpclient1.Connect(-1);

ten programik pisalemz artykulu w nim bylo wysylanie zmiennej tekst przez

WriteLn (edSendText.Text)

przy kompialcji wyskakuje mi nieznany identyfikator - jak mozna inaczej wyslac jkas zmienna?
Dzieki za odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1