Wyslanie pinga przez vortex

0

Mam taki problem, używając komponentu Vortex chcę wysłać pinga osobie bedacej w sieci irc, w podstwowych poleceniach vortexu nie ma takiej możliwosci, więc trzeba skorzystać z "quote", czyli wysłania msg bezpośrednio do serwera. I tak, komenda:

vortex1.quote('ctcp ' + edit1.text + ' ping');

nie działa w ogóle, czyli serwer odsyła wiadomość: :[--serwer--] 421 [--nick--] ctcp :Unknown command

vortex1.quote('ping ' + edit1.text);

teoretycznie działa bo odsyła komunikat o treści: :[--serwer--] PONG krakow.ircnet.pl :[--nick--],

jednak w kliencie irca widzę, ze program nie pingowal mnie.
Czy ma ktoś pomysł jak rozwiazać ten fant?
Z góry dzięki!

0

idIRC1.CTCPQuery(); ??

0
Chochlik napisał(a)

idIRC1.CTCPQuery(); ??

Chodzi mi o VORTEX a nie IdIRC z Indy :P

0

Fak, tak to jest jak sie wstalo 10 min temu, nie zauwazylem ze Ci chodzi o Vortexa... W Vortexie to chyba powinno wygladac tak: Vortex1.SendCTCP();

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1