[Delphi] Przeglądraka w Delphi 2005 Personal

0

Czy zna ktoś darmowy komponent do Delphi Personal, w którym można wyświetlać strony www?

0

TWebBrowser, skąd go wziąć? -> FAQ

0

TWebBrowser - engine Internet Explorer'a.
TMozillaBrowser - engine Mozilla.

Ten drugi musisz sobie ściągnąć, a potem tak jak napisał Szymek.

0

A czy to od Mozilli jest darmowe ?

0
drumers napisał(a)

A czy to od Mizilli jest darmowe ?

A jesli mozilla jest Open Source to czemu komponent mialby nie byc?

0

To jeszcze zapytam, a jeżeli chciałbym to użyć w komercyjnym programie?
Wystarczy umieścić wzmiankę o wykorzystaniu kontrolki ActiveX Mozilli ?
W przypadku kontrolki MS też ?

Jak dodać jakikolwiek Browser w Delphi 2005 PE bo w żaden sposób nie mogę tego zrobić?

0

Przeczytałem ten FAQ, ale w Delphi 2005 PE nie ma opcji import ActiveX. Jest opcja install .NET Components. Jest tam zakładka ActiveX Components. Znalazłem tam kontrolkę Przeglądarka sieci Web firmy Microsoft i znaznaczyłem go i dałem OK. Komponent żaden się nie dodał. Piszę aplikację pod Win32 i nie wiem jak tego użyć, a potrzbny mi komponent typu TWebBrowser.

0

Przepraszam, że zejdę z tematu, ale: Napisałeś "Delphi 2005 Personal". Można wiedzieć SKĄD go wziąłeś??
//Ech... A już myślałem, że się w Polsce pojawiło :(

0

Adam.Pilorz => w niemieckim wydaniu PC World Komputer (??) było Delphi 2k5 PE :)

// no właśnie gazety mi się pomyliły :)

drumers => na co jeszcze czekasz wrzucaj gdzieś instalke :)

0

W niemieckim PC-Magazin także.

Mój problem:

Przeczytałem ten FAQ, ale w Delphi 2005 PE nie ma opcji import ActiveX. Jest opcja install .NET Components. Jest tam zakładka ActiveX Components. Znalazłem tam kontrolkę Przeglądarka sieci Web firmy Microsoft i znaznaczyłem go i dałem OK. Komponent żaden się nie dodał. Piszę aplikację pod Win32 i nie wiem jak tego użyć, a potrzbny mi komponent typu TWebBrowser.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1