TWebBrowser i Proxy

Odpowiedz Nowy wątek
Magma
2005-05-30 14:53
Magma
0

Czy istnieje mozliwosc zdefiniowania serwera proxy dla komponenty TWebBrowser?

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Pozostało 580 znaków

2005-05-30 17:31

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Sprawdź czy TWebBrowser nie korzysta z ustawień IE, bo prawdopodobnie tak.

Pozostało 580 znaków

2005-05-30 17:35

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Ten komponent pobiera informacje z przeglądarki Internet Explorer. Musisz zapisać adres serwera proxy w rejestrze.

Pozostało 580 znaków

Magma
2005-05-31 02:03
Magma
0

Faktycznie chyba WebBrowser korzysta z ustawien IE.

Jednak jak z poziomu programu zmienic ustawienia i przypsiac serwer proxy? Widzialem kiedys kilka apliakacji ktore to potrafily.
Ktos wspomnial ze za pomoca rejestru... Jakis przyklad? Jakie klucze w rejestrze odpowiadaja za ustawienia polaczenia proxy?

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Pozostało 580 znaków

2005-05-31 14:20

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

HKEY_USERS\{tutaj pewien ciąg użytkownika prawodpodbnie}\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings

Proxy Server, Proxy enable

Pozostało 580 znaków

2005-05-31 15:21
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 3 godziny temu

0

A tego w HKEY_CURRENT_USER nie ma? Bo HKEY_USERS{id usera} jest kopiowane i zapisywane jako HKEY_CURRENT_USER po zalogowaniu się użytkownika o danym ID

Pozostało 580 znaków

2005-05-31 16:08

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Tak też jest

Pozostało 580 znaków

Magma
2005-05-31 20:02
Magma
0

Cool_Programming: Dokladnie w tym miejscu jest wlasnie przechowywana informacja o ustawieniach dla serwaera proxy. Dzieki. O to mi wlasnie chodzilo.

Ale teraz rodzi sie nowy problem ktos wie moze jak pobrac identyfikator uzytkownika? W czesci drzewa dostepu do tego klucza a dokladnie HKEY_USERS\ident... jest unikalny identyfikator uzytkownia systemu.
Nie chcialbym tego numeru wpisywac w proramie na stale bo pewnie beda problemy z uruchomieniam go na innym komputerze z uwagi na unikalny numer uzytkownika...

Wie ktos moze jak z poziomu Delphi pobrac ten identyfikator, tj powiedzmy aktualnie zalogowanej osoby?
Zebym nie musial na stale osadzac tego klucza w programie.

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Pozostało 580 znaków

2006-05-04 16:15

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

wie ktośjak otrzymać identyfikator zalogowanego użytkownika z klucza HKEY_USERS?

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0