Jak zrobić punkt a potem skopiować go

0

Jak zrobić punkt w pascalu a potem skopiować go albo przesunąć o jakiąś odlogłość (kąd) i potem kopiować go caly czas o tą odległość aż do pewnego momentu, np do momentu kiedy wyjdzie poza jakiś obszar.

0

Musisz w pętli ustawiać kolor odpowiedniego pixela na wybrany przez siebie i jednocześnie ustawiać kolor pixela wyświetlanego wcześniej na kolor tła. Służy do tego procedura PutPixel(x,y,Kolor)

0

Byłatakafunkcja:

procedure cyrkiel(Xp,Yp:real; L,K:integer;Var Xk,YK:real);
const
JDS=pi/1800;
begin
Xk:=sin(Xpl+(k/jds));
Yk:=cos(Yp
l+(k/jds));
end;

Code is untsted and not sure.

0

Byłatakafunkcja:

No była, a nawet jest taka procedura, skoro ją napisałeś, tylko co ona ma robić i jaki ma związek z tematem? Jeśli chodziło Ci o wyznaczenie współrzędnych punktu na okręgu lub wyznaczenie kolejnego punktu na tym okręgu przesuniętego o zadany krok, to trochę Ci się zapomniało ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1