Obsługa wyjątku przy IdFTP.Get

0

Witam, chodzi mi o obsluge wyjatku IDFTP.GET jezeli pliku nie ma na serwerze, zeby nie sprawdzac wczesniej czy ten plik jest.
Dzieki z gory

0

nie eksperymentowalem z tym, ale powiedz mi co sie dzieje jak nie ma pliku na ftp. ?
zawsze mozna przechwycic blad lub zastosowac try except end; :P

0

A nie mozesz dać przed wywołaniem IdFtp1.Get dać IdFtp1.List wtedy otrzymasz listę plików w bieżącym katalogu i sprawdzasz czy plik jest na niej, bez żadnych try, except.

0
Cool_Programming napisał(a)

A nie mozesz dać przed wywołaniem IdFtp1.Get dać IdFtp1.List wtedy otrzymasz listę plików w bieżącym katalogu i sprawdzasz czy plik jest na niej, bez żadnych try, except.

Ale to dodatkowo wytluza dzialanie aplikacji, mam powiedzmy 6000 plikow , z tego robie tablice i teraz po kolei sprawdzac jeszcze czy ten plik jest to troche bez sensu, tak mik sie wydaje.

0
Cool_Programming napisał(a)

A nie mozesz dać przed wywołaniem IdFtp1.Get dać IdFtp1.List wtedy otrzymasz listę plików w bieżącym katalogu i sprawdzasz czy plik jest na niej, bez żadnych try, except.

Wywala program i wyjatek:

Project raised exception class EidProtocolReplyError with message 'Nie mozna otworzyc 1.jpg'. No such file or directory.Process stoped.

0
Glina napisał(a)

Project raised exception class EidProtocolReplyError with message 'Nie mozna otworzyc 1.jpg'. No such file or directory.Process stoped.

dziwne... :/ Bo u mnie cos takiego nie wystepuje przy probie pobrania nieistniejacego pliku...

0
migajek napisał(a)

dziwne... :/ Bo u mnie cos takiego nie wystepuje przy probie pobrania nieistniejacego pliku...

Dziwne ale tak jest, wywalilem linie:

IdFTP1.Get('10333.jpg','C:\10333.jpg',True);
I dziala a jak wkleje linie to wlasnie pojawia sie ten blad.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1