Logowanie do www z poziomu Delphi

Odpowiedz Nowy wątek
2005-05-02 17:58

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Witam.
Moje pytanie dotyczy automatycznego logowania do stron www (chodzi o okno pojawiające się najczęściej przy strefach members połącz z..., gdzie mamy pole Login, Hasło i opcję umozliwiającą zapamiętanie hasła).
Jakiej funkcji użyc by po kliknięciu w przycisk załadowała się taka strona, bez pokazania sie okna logowania, a haslo i login przekazane by było w kodzie programu.
Czy funkcja ShellExecute, InternetOpenUrl posiadaja takie zmienne, które można by wykorzystać do wysłanie loginu i hasła, jeśli nie to czy jakiś komponent ma takie możliwości.
Z góry wielkie dzięki.

Pozostało 580 znaków

2005-05-02 19:10
Moderator

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

0

TIdHTTP z pakietu Indy i jego metoda Post i wysyłanie odpowiednich zmiennych do skryptu.

Pozostało 580 znaków

lolx
2005-05-02 19:12
lolx
0

to zalezy czy metoda form jest post czy get .. jesli get to mozesz normalnie sie odwolac przez adres np. http://strona/search?imie=zenek&nazwisko=zenek, zlookaj zrodlo html strony

Pozostało 580 znaków

2005-05-03 09:48

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Dzieki za wskazówki, aczkolwiek jak zauważyliście opisuje okno!!! logowania i niestety nie mam wglądu w kod stronki, bo takową mam już załadowaną po wpisaniu hasła w osobnym oknie (strefa members).
Może ktoś jeszcze podsunie jakiś pomysł.
Wielkie dzięki
Pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0