biblooteka dll z c++ pod delphi

0

Pisze program, ktory kozysta z biblioteki dll napisanej w C++. Opis plikow naglowkowych mam w Visual Bacic a musze je przekonwertowac na delphi, przykladowy plik maglowkowy w Visual Basic:

Type Polaczenie
NTMode As Long
Serwer Cstring(1024)
End Type

Pytanie: jakiego typu uzyc zamiast Cstring(1024) ?

0
iroquoai napisał(a)

Pytanie: jakiego typu uzyc zamiast Cstring(1024) ?

z tego co mowi google wynika, ze jest to klasa obslugujaca string; zamien na string[1024] lub string

0

Jak pisze string[1024], mam blad:

String literals may have at most 255 elements

A jak pisze WideString[1024] mam blad:

';' expected but '[' found

0

no ifakt - zapomnialem, ze string ,oze byc ogranixzony do 255[wstyd] ; uzyj zate, typu string :)

0

Jakiego typu mam uzyc [???]

0
[hidden] napisał(a)

no ifakt - zapomnialem, ze string ,oze byc ogranixzony do 255[wstyd] ; uzyj zate, typu string :)

<font size="6">STRING</span> pisalem przeciez

0

No tak, tyle ze nie dziala. :(

0
iroquoai napisał(a)

No tak, tyle ze nie dziala. :(

no nie moge, no - co znowu nie dziala; najlepiej daj swoj kod, bo tak nie dojdziemy do ladu :>

0
iroquoai napisał(a)

Type Polaczenie
NTMode As Long
Serwer Cstring(1024)
End Type

Pytanie: jakiego typu uzyc zamiast Cstring(1024) ?

Jeśli to nie będzie zapisywane do pliku to:

type
 TPolaczenie = record
   NTMode: longInt;
   Serwer: string;
end;

Jeśli natomiast będzie to zapisywane do pliku to wtedy zamiast:
Serwer: string;
musisz dać:

serwer: array[1..1024] of char;

no i odpowiednio obsługiwać.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1