[komponenty] Dobry Styl programu

0

Jakich najlepiej używać komponetów lub zbiorów komponentów po to zeby ładnie uaktracyjnić program :) ??

0

Najlepiej zadnych, jak ktos chce ladne przyciski to se zainstaluje jakas skorke do systemu ... Takie moje zdanie

0

Nie no mi chodzi o komponenty nie o styl
mówcie dalej jakie zbiory komponentów mozna użyć.

0

alphacontrols jeżeli naprawde lubisz bajery albo np mxFlat jak wolisz zgrabniejsze :D

0

Czy są jakieś darmowe zbiory komponentów jak sa to podajcie linki

0

Człowieku komponentów jest na pęczki.. konkretnie - do czego to mają być?

0

No tak mają byc które całkowicie zmieniają forme tak jak powyżej ale mają byc darmowe.

0

Uzyj TJvTransparentForm z pakietu JVCL - idealny. Jego działanie objawia się tym, że znikają wszelkie obrysy, paski i przyciski (maksymalizuj, minimalizuj, zamknij) z formy - wtedy można samemu sobie narysować skin i inne rzeczy.

0

Dzieki mi sie bardzo przyda ten komponent ale jak rysować w nim buutony lub paski przewiania czy mozna poorsić o jakąc pomoc ??

0
Deti napisał(a)

Uzyj TJvTransparentForm z pakietu JVCL - idealny. Jego działanie objawia się tym, że znikają wszelkie obrysy, paski i przyciski (maksymalizuj, minimalizuj, zamknij) z formy - wtedy można samemu sobie narysować skin i inne rzeczy.

A czym to się różni od BorderStyle=bsNone? :P

0

To jeszcze ja zapytam, jak używać VCL skin, lub AlphaSkins bo skinu nie zmienia a jak chcę skompilować, żeby zobaczyć czy może nie zmieniło to mi wywala braki plików... Mam delphi 7 enterprise.

0

TBX

0

uzyj TImage i zrob sobie szate w Gimpie :P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1