WebBrowser - reklamy

0

Jak w komponęcie WebBrowser sprawdzić czy otwierana strona zawiera reklamy w odziwlnych okienkach i wyświetlić je w nowym okienku tak jak w IE taka strona z reklamami np: http://www.nsk10.republika.pl - barzdzo prosze o pomoc

0

a ja bardzo prosze zebys wyrazal sie nieco jasniej : chodzi ci o sprawdzenie czy strona otwiera nowe okienka ? Jesli tak to poszukaj - bylo to juz dziesiatki razy

0

Chodzi mi o te reklamy <ort>ktÓre</ort> sie otwierają w małych okienkach bez żadny przycisków. Luknij tą stronek to zobaczysz o co mi chodzi

0

hehe moge looknac ale mam FF i wylaczone popupy :). Wiec masz w WebBrowser zdarzenie OnNewWindow. Jesli nie chcesz zeby byly popupy to w tym zdarzeniu piszesz Cancel:=false

0

Dziex

ale to wdedy normalne strony nie bedą sie otwierać w nowych oknach :[

0

Postaraj się wykryć czy nowe okno otwiera użytkownik czy strona, np. poprzez funkcję

paramstr
0

No nie beda... a jak chcesz stwierdzic czy dane okienko jest popupem czy nie?

tp napisał(a)

Postaraj się wykryć czy nowe okno otwiera użytkownik czy strona, np. poprzez funkcję

paramstr

Eee... To chyba nie zalapales problemu... ParamStr(n) zwroci ci parametr startowy progsa, czyli w przypadku project1.exe /heyah to paramstr(1) = '/heyah'

0

Zawsze wydawało mi, się że gdy użytkownik chce wyświetlić link w nowym oknie IE uruchamiane jest Explorer z parametrem w postaci adresu linku

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1