[delphi] Ze streama do TImage

0

Pobieram obrazki z servera przez streamy i nie mogę ich wrzucić bezpośrednio do TImage
Przy funkcji

JPg := TJpegImage.Create;
Jpg.loadFromStream(ImageStream);

Wywala Addres Volation lub jpeg error# 41....

co dziwne program działa jeśli zrobię:

ImageStream.SaveToFile('c:\scr.jpg');
Image1.Picture.LoadFromFile('c:\scr.jpg');

Ktoś już miał ten problem?

0

Ustaw pozycje strumienia na 0 (s.Seek(0,0)), przed LoadFromStream ;]
Jesli nie pomoze, to nie mam zielonego pojecia co moze byc zle :P

0
vegat napisał(a)

co dziwne program działa jeśli zrobię:

ImageStream.SaveToFile('c:\scr.jpg');
Image1.Picture.LoadFromFile('c:\scr.jpg');

A więc w czym problem? Nie możesz tego tak zostawić?

0

Do WeeR: Dostęp do dysku znacznie spowalnia pracę aplikacji. Bez zapisu uzyskałem nawet 3-4 klatki na sekundę więcej.

THX za pomoc

0

Ani seek ani ImgStream.position:=0 nie działa.... Co rusz wyskakuje address volation lub Jpeg error bodajże #51....

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1