Rozciąganie filmów w delphi

0

Napisałem odgrywacz filmów .wmf i .avi i dźwięków (jest opisany na tym serwisie)
i nie wiem jak dostosować rozmiary odgrywanego filmu do rozmiaru komponentu panel.

0
MediaPlayer.DisplayRect := Panel.ClientRect;
0

Dzięki

To jakbyś był taki dobry to mi jeszcze powiedz jak ustalić, żeby panel zajmował ileś tam procent okna.

0

Nie wiesz jak się liczy procent z jakiejś liczby??

panel1.Width:=80 * form1.Width div 100;  // za 80    możesz   podstawić co  chesz
panel1.Height:=80 * form1.Height div 100; // tu tak samo

Tym kodem zmienisz wysokość i szerokość komponentu TPanel na 80% formy.

0

sory. Programuje dopiero 4 dzień.

0

I jeszcze, żeby się rozszerzał razem z oknem programu, tzn. zajmował ciągle proporcjonalną ilość miejsca w stosunku do reszty okna

0

Jak rozciągnąć taki film w czsie rzeczywistym? Chodzi mi o to, by w czasie oglądania filmu można było manipulować jego wielkością.

0
Grzechu napisał(a)

I jeszcze, żeby się rozszerzał razem z oknem programu, tzn. zajmował ciągle proporcjonalną ilość miejsca w stosunku do reszty okna

Wrzuć to co podał arhi w zdarzenie OnResize, jak będziesz rozciągał formę to automatycznie Panel będzie zmieniał rozmiary.

0

Dzięks na maxa. Mój Grzechu Media Player będzie zajefajny.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1