Instalator + metoda kompresji + pyt. o zasoby

0

Witam. Przymierzam się do napisania własnego instalatorka.
W związku z tym mam kilka pytań.

  1. Jaka metoda kompresji jest wg Was najlepsza(oczywiście biblioteki do jej obsługi muszą być w necie freeware)

  2. Czy jeśli stworzę zasób ze spakowanymi plikami i w moim projekcie umieszczę klauzulę:

{$R zasob.res}

To zasób zostanie dołączony do execa w taki sposób, że nie będę musiał pliku zasob.res "rozpowszechniać"?

0

Ad. 2. Tak

0

RtlCompressBuffer i RtlDecompressBuffer ;]
to są funkcje api windowsa nt - siłą rzeczy są darmowe.

0

7zip oczywiście :)

0
ŁF napisał(a)

RtlCompressBuffer i RtlDecompressBuffer ;]
to są funkcje api windowsa nt - siłą rzeczy są darmowe.

Nie mam NT

Ktoś: a coś napisane w Delphi albo dllki? :)
Jak ściągam dll z ich strony to się okazuje, że archiwum jest nieznanego formatu lub jest uszkodzone :|

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1