StringGrid i wyjscie z komorki

0

Witam
Szukalem na forum, ale nic nie znalazlem. Kwestia jest następująca, wprowadzam dane do komórki w StringGrid i chciałbym sprawdzac poprawnosc wprowadzonych danych przy wychodzeniu z niej.
Przydałoby się znadrzenie OnExit dla komórki. Czy w ogóle coś takiego instnieje?

0

Czegoś takiego nie ma, ale możesz w zdarzeniu OnSelectCell zapisywać do jakichś zmiennych ACol i ARow, a potem w tym samym zdarzeniu sprawdzać, czy są inne od ostatnio zapamiętanych wartości ACol i ARow. Zrób to w kolejności odwrotnej niż napisałem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1