[Delphi] Jak anulować pobieranie z netu

0

Witam.
Problem jak w temacie: czyli jak zatrzymać ściąganie pliku metodą Get komponentu idHttp bez powodowania błedów. Próbowałem Disconnect ale wtedy wywala błąd, że nie jestem podłączony

Dzięki [soczek]

0

Podłączę się do tematu.

Znalazł już ktoś rozwiązanie?

Bo jeśli mam pobieranie w wątku i użyje Watek.Terminate to też wywala błędy i nie ma jak zwolnić zasobów.

0

W zdarzeniu OnWork wywołaj procedurę Abort

0
adf88 napisał(a)

W zdarzeniu OnWork wywołaj procedurę Abort

Tylko jak wtedy zwolnić TFileStream do którego ten plik był pobierany?
Ogólnie to po wywołaniu Abort program sypie wyjątkami.

0
Stream := TFileStream.Create(Dest, fmCreate);

try
  IdHttp.Get(Source, Stream);
finally
  Stream.Free;
end;

//OnWork:
if przerwac then Abort;

Tu masz przykład:
http://www.koders.com/delphi/fid3C9C9EB2F79223DBB3A85E1B2B0DE8D4C926F4E9.aspx?s=download#L6

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1