Sprawdzanie limitu transferu Neo TP

2005-02-01 17:26
0

Wicie jakim sposobem mogę spod mojego programu sprawdzać ilość wysłanych danych? Chodzi mi o pobranie odpowiednich informacji ze strony neostrady.
Widziałem gdzieś w necie taki programik do ściągnięcia, ale mi zależy na napisaniu własnego.


Acces Voliation on line 124634256556565655

Pozostało 580 znaków

2005-02-01 17:28
0

Pogadaj z Bełdziem. NeoStat to jego dzieło :)

A na serio - komponenty Indy i pobieranie kodu ze strony odpowiedniej...

Pozostało 580 znaków

2005-02-01 17:36
0

Trzeba tylko wiedziec z jakiej a ani ja, ani [email protected] jej nie znamy... I nie kodu tylko raczej opisu protokolu


Pozostało 580 znaków

2005-02-01 17:40
0

Adres strony znam, bo sam mam neostradę. Jest on taki : www.neostrada.pl/sso/np/info_popup.jsp . Tylko żeby zobaczyć tam jakiekolwiek dane, trzeba być podpiętym do neta przez neo, więc pomóc może mi raczej inny neostradowicz, dobrze znający sie na programowaniu. :(


Acces Voliation on line 124634256556565655

Pozostało 580 znaków

2005-02-01 20:34
0

kodu nie napisze, zgodnie z prośbą - sam opis algorytmu... zresztą było wiele razy jak używać INDY...

pobieramy sobie stronkę GET'em (http://www.neostrada.pl/sso/np/info_popup.jsp)
potem używam skomplikowanej funkcji Copy, zródłem danych jest zawartość pobranej strony, punktem rozpoczecia *, zakończenia **

    • lecimy po pobranej stronie funkcją Pos(), szukając łańcucha"Ilość pobranych danych:</td>

          <td><b>"... 
      • to samo co wyżej, tyle że do łańcucha znaków "</b> do dn." albo jak sobie wyliczysz, ile następnych znaków... Twój wybór...

Pozostało 580 znaków

2005-02-01 21:32
0

Ech... Myslalem ze jest jakis "mniej lamerski" sposob... Bo wyobraz sobie co bedzie jesli TP zmieni choc troche uklad strony i zamiast napisu [przyklad wymyslony - nie mam neo wiec nie wiem] 'zostało ci:' napiszą 'masz jeszcze x mb do wykorzystania' :/


Pozostało 580 znaków

2005-02-02 11:40
0

kodu nie napisze, zgodnie z prośbą - sam opis algorytmu... zresztą było wiele razy jak używać INDY...

pobieramy sobie stronkę GET'em (http://www.neostrada.pl/sso/np/info_popup.jsp)
potem używam skomplikowanej funkcji Copy, zródłem danych jest zawartość pobranej strony, punktem rozpoczecia *, zakończenia **

    • lecimy po pobranej stronie funkcją Pos(), szukając łańcucha"Ilość pobranych danych:</td>

        <td><b>"... 
      • to samo co wyżej, tyle że do łańcucha znaków "</b> do dn." albo jak sobie wyliczysz, ile następnych znaków... Twój wybór...

Dzięki, teraz wiem już jak sie za to zabrać ;)


Acces Voliation on line 124634256556565655

Pozostało 580 znaków

2005-02-02 12:07
ŁF
0

Ilość pobranych danych: 888,60 MB do dn. 25.11.2004 17:23:10

chyba coś jest nie tak - mamy przecież luty, a tam znajdują się moje dane z listopada :|
amatorszczyzna z tym transferem - nigdy nie pokazują się prawidłowe dane. btw - widzieliście tytuł "panelu zarządzania"? :>


Pozostało 580 znaków

2005-02-02 12:10
0

To jakieś dziwne, bo u mnie odświerza się codziennie, ok godziny 22. :)

Męczę się z tym od tygodnia i dalej nc mi nie wychodzi [!!!]
Robię tak jak napisaliście:

function pobierzDane: string;
var
   Tekst: String;
begin
   Tekst:= TFormMain.idHTTP.Get('www.neostrada.pl/sso/np/info_popup.jsp');
   Result:= Copy(Tekst, Pos('Ilość pobranych danych:</td><td>', Tekst),Pos('do dn.'));
end;

procedure TFormMain.Button1Click(Sender: TObject);
begin
  ShowMessage(pobierzDane);
end;

Czy wiecie co źle robię??


Acces Voliation on line 124634256556565655

Pozostało 580 znaków

2005-02-10 12:48
ŁF
0

ehh... naucz się sam znajdować błędy w swoich własnych programach :-(
http://4programmers.net/article.php/id=557

w tekście masz dwie polskie litery - ść. inaczej są kodowane pod windowsem, inaczej kodowane na stronach www. to dlatego kod nie działa.


Pozostało 580 znaków

2005-02-10 21:50
0

<font size="1">[pozwoliłem sobie na odblokowanie]</span>

Od bodajże października na stronie www.neostrada.pl/sso/np/info_popup.jsp mam taki komunikat:

Brak dostępu do danych użytkownika

Czyżby dlatego, że mam neo bez limitu?


Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0