Instalacja komponentów

0

Mam pewien problem. Otóż ściągnąłem kilka komponentów z : http://www.tmssoftware.com/ . Po rozpakowaniu archiwum okazało się, że są tam tylko pliki .dcu , a nie ma plików .pas .Gdy próbuję g zainstalować wyskakuje błąd. Wie ktoś czy jest szansa na zainstalowanie takiego komponentu?

0

znaczy ze sa skompilowane pod okreslona wersje

sprobuj tak:

stworz nowy projekt -> paczkę
dorzuc do niego DCU

Jak nie pomoze - poczytaj na stronie producenta :)

0

Zrobiłem tak jak napisałeś, i dalej pojawia się błąd (delphi chce pliki .pas ) . Producent pisze że sie normalnie instaluje, zaznaczę jeszcze że było skompilowane pod tą wersję delphi, której używam (pisało na stronie producenta)

0

Nie wiem w czym problem u mnie jest OK.
Rób tak jak piszą w install.txt i będzie działało :)

0

Robie tak jak pisze w pliku install.txt i dalej nie chce sie instaloać. Np. gdy chcę zainstalować komponent ADVAlert pojawia się komunkat : File not found : AdvAlertWindowRegDE.pas . Zaznaczę jeszcze że mam delphi 7.

0

Spradwdź czy są tam pliki *.dpk jeśli są to je uruchom powinno działać. jeśli masz delphi personal to może nie chodzić bo nie ma tam niektórych paczek.

0

Są tam pliki .dpk i nie mam wersji personal.

0

To otwórz pliki .DPK (od Delphi PacKage) i zainstaluj te pakiety.

0

Też problemy z zainstalowaniem. Ja mam D7 PE i żadnych problemów. Zrób tak. Wybierz File->Open->TMSGraphicsd7.dpk i potem chyba Compile i Install

0

Robie tak jak pisze w pliku install.txt i dalej nie chce sie instaloać. Np. gdy chcę zainstalować komponent ADVAlert pojawia się komunkat : File not found : AdvAlertWindowRegDE.pas . Zaznaczę jeszcze że mam delphi 7.

Człowieku to ty chyba czytać ort! ja mam Delp5 enterprise i personal i bez niczego się mi instalują.

Jak dobrze pamiętam to się dodawało coś w Import ActiveX a potem klikało na .DPK i bez niczego się się instalowało. :]

0

Też problemy z zainstalowaniem. Ja mam D7 PE i żadnych problemów. Zrób tak. Wybierz File->Open->TMSGraphicsd7.dpk i potem chyba Compile i Install

Tak właśnie robię !!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1