błąd przy pobieraniu pliku

Odpowiedz Nowy wątek
Kichu
2004-12-21 21:12
Kichu
0

proszę o podpowiedź - jaka może być przyczyna błędu w pobieraniu pliku z internetu ?

próbowałem za pomocą procedurki

if URLDownloadToFile(nil, 'http://definitions.symantec.com/defs/20041220-009-i32.exe', 'c:\plik.exe', 0, nil) <> 0 then
ShowMessage('Błąd podczas ściągania pliku');

i za pomocą komponentu httpget i to samo

plik nie chce się ściągnąć

jeśli wpiszę adres do przeglądarki to wtedy normalnie uruchamia się ściąganie

jestem w sieci osiedlowej,za firewallem (program ma dostęp do sieci)

Pozostało 580 znaków

2004-12-21 21:19

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

nie dawno akurat skodziłem programik z pobieraniem przez http :)
Twój plik u mnie idzie przez niego :D
http://members.lycos.co.uk/milkagl/prog/pobieracz.zip
... życzę powodzenia :)


Piszę programy w językach: C, C++, Java, Python, Bash, PHP, SQL.
Przyjmuję zlecenia

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0