3pytania dot. webbrowser/indy/httpget

0

Cześć Wam!

Z pobraniem konkretnego pliku nie mam problemu, ale...
W jaki spos. można pobrać kod źródłowy strony internetowej z parametrami (np. www.serv.com/index.php?id=001&cid=kt0) wykorzystując komponenty jak w temacie ???

i

Jak zapisać stronę wyświetlaną w komponencie webbrowser ?

i

Jak ustawić np. w webrowser adres referer?

0
Var Kod:String;
Begin
  {Z pobraniem konkretnego pliku nie mam problemu, ale...
W jaki spos. można pobrać kod źródłowy strony internetowej z parametrami (np. www.serv.com/index.php?id=001&cid=kt0) wykorzystując komponenty jak w temacie ???}
  Kod:=IdHTTP.Get('www.serv.com/index.php?id=001&cid=kt0');
  {Jak zapisać stronę wyświetlaną w komponencie webbrowser ?}
  WebBrowser.OleObject.document.write(Kod);
End;

Wcześniej WebBrowser musi mieć otworzoną jakąś strone np. 'about:blank'.

Co do pytania ostatniego to nie mam pojęcia.

0

THX

Już po kilku zawalonych nockach nad PHP i CADem do Delphi już sił mi brak
a i znaleźć trudno... ;-)))

jeszcze raz dzięki.

To może jeszcze jedno...

Jak sprawdzić czy do webbrowsera załadowała się juz cała strona?

0

Wywoływane jest zdarzenie OnDocumentComplete o ile dobrze pamiętam.

0

Dzięks, mnie ort! jest to potrzebne.... ;-)

tylko mam takie pytanie (ktoś już chyba o to pytał - lbo mi się wydaje...)

Kod:=IdHTTP.Get('www.serv.com/index.php?id=001&cid=kt0');

Ok. Tylko, że jak wstawiłem np. adres http://www.google.pl/search?hl=pl&q=delphi+komponenty&btnG=Szukaj+z+Google&lr=lang_pl to wywalało błąd
HTTP/1.1 403 Forbidden.

Jakto obejść ?

Z webbrowsera by może zaskoczyło, ale:

{Jak zapisać stronę wyświetlaną w komponencie webbrowser ?}
WebBrowser.OleObject.document.write(Kod);

ort! powoduje błędy (przy pobraniu kodu każdej strony)
I co z tym zrobić ?

dzięks 4all.

0

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=delphi+komponenty&btnG=Szukaj+z+Google&lr=lang_pl to wywalało błąd
HTTP/1.1 403 Forbidden.
Jakto obejść ?

Ustaw może odpowiednie nagłówki, żeby google myślało ze to jest np. IE. (Patrz Request w Object Inspektor).

Co do drugiego problemu to popatrz się co napisałem wczesniej o 'about:blank'.

0

Ok.
Nadal nie działa (zasysa mi z jakieś 4 znaki i koniec)
Ustawka:

object IdHTTP1: TIdHTTP
MaxLineAction = maException
ReadTimeout = 0
AllowCookies = False
HandleRedirects = True
ProxyParams.BasicAuthentication = False
ProxyParams.ProxyPort = 0
Request.Connection = 'Keep-Alive'
Request.ContentLength = -1
Request.ContentRangeEnd = 0
Request.ContentRangeStart = 0
Request.ContentType = '/'
Request.Accept = '/'
Request.AcceptEncoding = 'gzip, deflate'
Request.AcceptLanguage = 'pl'
Request.BasicAuthentication = False
Request.Host = 'www.google.pl'
Request.Referer = 'http://www.google.pl'
Request.UserAgent = 'Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)'
HTTPOptions = [hoForceEncodeParams]
end

Co jest nie tak, bo ja już qrna nic nie wiem... ???

0

Czy ktoś wie ?!? Co jeszcze zmienić w powyższym ...albo co ?!?
Zeby mi tą cho...rną stronę googla zdarło ?!?
Może jakis przykładzik, albo jak?!? bo mnie już chyba zaraz trafi!

0

???

0
  object IdHTTP1: TIdHTTP
    MaxLineAction = maException
    AllowCookies = True
    HandleRedirects = True
    ProxyParams.BasicAuthentication = False
    ProxyParams.ProxyPort = 0
    Request.Connection = 'Keep-Alive'
    Request.ContentLength = -1
    Request.ContentRangeEnd = 0
    Request.ContentRangeStart = 0
    Request.ContentType = 'text/html'
    Request.Accept = '*/*'
    Request.AcceptLanguage = 'pl'
    Request.BasicAuthentication = False
    Request.Host = 'www.google.pl'
    Request.UserAgent =
      'Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; .NET CLR 1.1.4322' +
      ')'
    HTTPOptions = [hoForceEncodeParams]
    Left = 168
    Top = 184
  end
0

Dzięki Szymek, teraz to co innego...
wszystko chodzi jak 3rza.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1