Unsatisfied forward or external declaration

0

Witam. Czy jesli w uses mam podany plik w ktorym sa procedury i nie zadeklaruje tych procedur na przyklad w sekcji private to czy to bedzie poprawne bo jesli procedury sa zadeklarowane to wyskakuje : Unsatisfied forward or external declaration

0

Jeśli procedury są zawarte i zadeklarowane do zewnetrznego uzycia w unicie, to nie musisz juz nic wiecej deklarować, po prostu ich używasz poprzez dodanie unitu do uses. Jeżeli bedziesz chciał zadeklarowac je w sekcji private albo public, to kompilator potraktuje je jako metody klasy w której je zadeklarowałeś i bedzie wymagał ich oprogramowania.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0