Przekazywanie danych do innego programu

Odpowiedz Nowy wątek
2004-11-25 15:55

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 12 lat temu

0

Jak mozna przekazac np tekst do innego okna ktorego mamy uchwyt?

ort! juz kilkoma sposobami. <ort>Przesz </ort>CreateProcess pozniej writefile przez <ort>shellexute </ort>pozniej <ort>findwindom </ort>i writefile i nic nie skutkuje. Chodzi mi o to ze np otwieram przez program cmd.exe (ktore z zalozenia pozniej nie bedzie sie <ort>w ogóle</ort> pokazywalo ->sw_hide) i wpisuje w nim komendy (nie musze nic odczytywac jak na razie). pokaze co znalazlem w necie (program sie wiesza) ```delphi procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject); const BufSize = 16384; var RHandle,WHandle: THandle; StartupInfo:TStartupInfo; ProcessInfo:TProcessInformation; ReadBuf: Array[0..BufSize] of Char; BytesRead,Wynik,BytesWriten:cardinal; WriteHandle, ReadHandle: THandle; begin FillChar(StartupInfo,SizeOf(StartupInfo), 0); CreatePipe(RHandle, WriteHandle, nil, 0); CreatePipe(ReadHandle, WHandle, nil, 0); with StartupInfo do begin cb:= SizeOf(StartupInfo); dwFlags:= STARTF_USESTDHANDLES; hStdOutput:= WriteHandle; hStdError:= WriteHandle; hStdInput:=ReadHandle; wShowWindow:= SW_show; end; if not CreateProcess(nil, PChar('c:\windows\system32\cmd.exe'), nil, nil, false, DETACHED_PROCESS or NORMAL_PRIORITY_CLASS, nil, nil, StartupInfo, ProcessInfo) then begin CloseHandle(RHandle); CloseHandle(ReadHandle); Exit; end; Wynik:=WaitForSingleObject(RHandle,1); if Wynik<wait_timeout then="then" begin="begin" if="if" readfile(rhandle,="ReadFile(RHandle," readbuf,="ReadBuf," bufsize,bytesread,nil);="BufSize,BytesRead,nil);" bytesread="BytesRead">0 then begin Memo1.Lines.Add(ReadBuf) end; TerminateProcess(Processinfo.hProcess, 255); CloseHandle(ProcessInfo.hProcess); CloseHandle(ProcessInfo.hThread); CloseHandle(RHandle); CloseHandle(ReadHandle); end; end; ``` end. moze ktos wie jak sobie z tym poradzic // 1. popraw orty; 2. nie wklejaj nadmiarowego kodu; 3. stosuj znaczniki < delphi> do kodu - ŁF

Pozostało 580 znaków

adi_anabel
2004-11-25 16:05
adi_anabel
0

Nie wiem zabardzo o co ci chodzi, ale jesli masz uchwyt to chyba SetWindowText

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0