Czy mo??na dynamicznie stworzyć zakładkę TabSheet w Page

0

Użytkownicy Mozilli/Netscape/Opery/Konquerora znają temat dość dobrze
chodzi mi o zakładki typu "Otwórz odnośnik w nowym panelu"
użytkownik może kliknąć prawym przyciskiem myszy na linku>>pierwsza opcja znana jest doś dobrze uzytkownikom IE("otwórz odnośnik w nowym oknie") drugą opcją jest ta, która mnie interesuje, i która została już wyżej wymieniona "Otwórz odnośnik w nowym panelu".
Na jednej formie można umieścić wiele (paneli/lub zakładek jak kto woli) typu TabSheet
pierwszy jest stateczny, kolejne są tworzone dynamicznie. w jaki sposób można to oprogramować ???
Obecnie jestem w szkole, więc nie mam okazji by sprawdzić czy post nie przewijał się przez forum. Mimo wszystko kieruję to pytanie do wszystkich znających temat użytkowników Delphi/Kylix. Z góry dzięki za odpowiedzi (jeżeli się takie pojawią)

// Znacznik delphi jest dla kodu - nie dla tekstu... - detox

0

Fragment mojego starego programu.

Procedure TfrmBrowser.NewBrowser(Const Adres:String;Const Focus:Boolean);
Var Tab:TTabSheet;
    B:TBrowser;
Begin
  Tab:=TTabSheet.Create(PageControl);
  Tab.PageControl:=PageControl;
  Tab.Parent:=PageControl;
  B:=TBrowser.Create(Tab);
  B.Align:=alClient;
  B.Visible:=True;
  B.Dalej:=False;
  B.Wstecz:=False;
  B.AutoSize:=False;
  TControl(B).Parent:=Tab;
  If Focus Then
  Begin
    PageControl.ActivePage:=Tab;
    PageControlChange(Self);
  End;
  B.RegisterAsBrowser:=True;
  Inc(LastTag);
  B.Tag:=LastTag;
  B.OnStatusTextChange:=BrowserStatusTextChange;
  B.OnTitleChange:=BrowserTitleChange;
  B.OnQuit:=BrowserQuit;
  B.OnCommandStateChange:=BrowserCommStateCh;
  B.OnProgressChange:=BrowserProgressChange;
  B.OnEnter:=cmbAdresExit;
  B.OnBeforeNavigate2:=BrowserBeforeNavigate2;
  B.OnSetSecureLockIcon:=BrowserSetSecureLockIcon;
  B.OnNavigateComplete2:=BrowserNavigateComplete2;
  B.OnNewWindow2:=BrowserNewWindow2;
  B.Navigate(Adres);
End;

0

Może jeszcze byś napisał jak te stworzone ort! obsługiwać bo mi jakiś krzak wyskakuje :[

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1