Ściemnianie :D

0

Ma ktoś jakiś pomysł na zrobienie takiego czegoś jak jest w Windows XP przy zastosowywaniu zmian np. Ekranu tzn wszystko powoli robi się szare, a forma jest full color - ale zakręciłem :) mam nadzieję że wiecie o co chodzi :D Mam na to jedną teorię ale z chęcią usłyszę coś nowego :D

0

Może zrobić jedną formę na cały ekran przezroczystą, która w Timerze będzie się ściemniała :d oczywiście dalej będąc transparentową a w niej jeszcze form2 ta Twoja już full color? :d

0

Może rysować obrazek na pulpicie, powoli szarzejący? Formy na pulpiie dalej będą kolorowe. Ewentualnie można jakąś formę na pulpit położyć i na niej rysować.

0

Lub zrobić formę na cały ekran, potem wrzucić Image i ustawic na Client. Dorobić do tego kodzik zrzucający pulpit do jpg, która będzie odczytana w Image a na końcu jeszcze wklepać kodzik do ściemy tego obrazka i wsio :)

0

Lub zrobić formę na cały ekran, potem wrzucić Image i ustawic na Client. Dorobić do tego kodzik zrzucający pulpit do jpg, która będzie odczytana w Image a na końcu jeszcze wklepać kodzik do ściemy tego obrazka i wsio :)

Właśnie to był mój sposób :)

0

Bełdzio no to do roboty :) Intryguje mnie zatem sposób wykonania ściemniania screena:) Jak coś zrobisz to pochwal się Polsce :)

0

Bełdzio no to do roboty :) Intryguje mnie zatem sposób wykonania ściemniania screena:) Jak coś zrobisz to pochwal się Polsce :)

tak na serio to pytam się tylko teoretycznie ale może coś machne :D

Napisałem troche ale i tak nie mam najważniejszego czyli przejścia

look (tylko bez wulgaryzmów i śmiania :D)
http://www.beldzio.com/sciema.exe

0

sciemniasz cos ze swoim programikiem :)

Nie znaleziono strony
Wpisana strona nie istnieje

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0