Timer i Zasoby

0

Mam jeszcze 1 pytanko, ponizszyt kod jest w procedurze Timer :
Image1.Picture.Bitmap.LoadFormResource(hInstance, bmp_1);
Image1.Picture.Bitmap.LoadFormResource(hInstance, bmp_2);

itd...

gdzie bmp_1, bmp_2,..., sa bmp cyfr.
A caly probelm polega na tym ze nie wiem w jaki sposob przekonwertowac te bmp_1, bmp_2 itd tak aby otrzymac czas czy date w Images na Formatce.
Wykorzystuej tu czas := TimeToStr(Time);

0
czas := TimeToStr(Now);
for i := 1 to Length(czas) do begin
    if czas[i] = 1 then Canvas.Draw......
    .
    .
end;

Tak najprościej i najmniej optymalnie, ale nie mam delphi pod ręką, żeby spłodzić coś rozsądniejszego.

0

Nie o to mi chodzi. Pytanie jest chyba dosc jasne.

0

Przecież taki sam topic założyłeś.. albo ktoś załozył całkiem niedawno - ale raczej Ty sądząc po treści.. i w sumie odpowiedź juz padła.

Może to ci coś da: w gotowcach jest moj bardzo stary program "zegarek ciekłokrystaliczny", który wykonuje takie coś.. - co prawda kod tego zegarka jest dość "beznadziejny" ale myśle, ze przyda się on tu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0