Wyra?żenia regularne

0

Czy jest w Delphi odpowiednik funkcji

ereg()

lub preg_match()

0

Nie.

0

Zobacz do helpa na unit Masks i funkcję MatchesMask (dokładny odpowiednik to nie jest ale chyba coś na rzeczy).

0

Czy jest w Delphi odpowiednik funkcji

ereg()

lub preg_match()



co do ereg() to Adam kiedyś napisał cuś takiego podczas pisania arta o http, ale nie wiem czy to o to chodzi
0

Nie.

Jak się nie znasz to nie odpowiadaj :P

W Delphi nie ma. Sa dodatkowe moduly lub mozna samemu napisac, ale standardowa dystrybucja Delphi nie zawiera (przynajmniej do 6 wlacznie). Badz wiec laskaw nie mowic, ze sie nie znam, bo odpowiadam zgodnie z prawda.
Czy MSIE obsluguje SVG? Oczywiscie... jak zainstalujesz do niego plugin (albo sam go napiszesz ;) ). Sytuacja analogiczna :)

0

W Delphi nie ma. Sa dodatkowe moduly lub mozna samemu napisac, ale standardowa dystrybucja Delphi nie zawiera (przynajmniej do 6 wlacznie). Badz wiec laskaw nie mowic, ze sie nie znam, bo odpowiadam zgodnie z prawda.

W/g mnie pytanie dotyczyło tego czy w Delphi są wyrażenia regularne i one są, a nie czy gołe Delphi posiada takowe. Ja jak spytam czy jest Q2 w Delphi to mi też powiesz, że go nie ma bo w standartowym pakiecie go nie dali?

0

W/g mnie pytanie dotyczyło tego czy w Delphi są wyrażenia regularne i one są, a nie czy gołe Delphi posiada takowe. Ja jak spytam czy jest Q2 w Delphi to mi też powiesz, że go nie ma bo w standartowym pakiecie go nie dali?

No wlasnie. Delphi nie zapewnia wsparcia dla wyrazen regularnych, tak jak IE nie wspiera SVG (zeby nie bylo, ze sie czepiam, to zamiast IE mozecie tez wstawic FireFoxa :) ). Nie zaprzeczam jednak temu, ze mozna to uzyskac.

Q2 nie ma w Delphi :) Pytanie lamera:
"Jaka nazywa sie funkcja, ktora moge odpalic Q2 w Delphi?"
Co mu odpowiesz? Ze Q2 jest w Delphi czy nie?
Co najwyzej zrodla tej gry moga byc napisane w Delphi. Delphi jako pakiet nie zawiera Q2 :)

Moze to po prostu kwestia interpretacji, ale ja to zrozumialem wprost: "czy jest funkcja tak jak ereg()?" Mozesz przewertowac dokumentacje Delphi i nie znajdziesz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1