Płaskie paski przewijania

Odpowiedz Nowy wątek
2004-09-10 09:59
Shadow
0

Jak uzyskać efekt płaskich pasków przewijania np. w TRichEdit? Nie wiem czy do tego jest jakiś komponent, czy tez trzeba coś jedynie dopisać. Szukałem w różnych miejscach, ale albo tego nigdzie nie ma albo źle szukałem ;-) Może wy mi pomożecie...

Pozostało 580 znaków

2004-09-10 11:00
0

O jakie płaskie paski Ci chodzi ? U mnie są normalne - standardowe .. Pokaż screena..


Pozostało 580 znaków

2004-09-10 12:22
0

Poszukaj na torrym albo tflatrichedit, albo tflatcomponents (ew. inne kombinacje z flat :])

Pozostało 580 znaków

2004-09-10 15:08
0

O jakie płaskie paski Ci chodzi ? U mnie są normalne - standardowe .. Pokaż screena..

On szuka komponentu, który robi z tych pasków normalnych, paski płaskie

Pozostało 580 znaków

2004-09-10 19:46
Shadow
0

nie mam screena pod reka ale niedlugo cos dodam. znalazlem kilka komponentow plaskich, nawet samego plaskiego Tscrollbar ale nie tego szukalem. znalazlem wprawdzie plaskiego richedita, ale mimo ze byl plaski nie mial o dziwo plaskich paskow przewijania ;-)
widzialem to juz w kilku progsach, ale tera nie pamietam w ktorych. ale na przylad cos podobnego mozna uzyskac w dokumentach HTML poprzez arkusze CSS i paski przewijania maja taki plaski efekt.

Pozostało 580 znaków

2004-09-10 20:09
0

Jak masz płaski ScrollBar, to możesz spróbować go postawić obok RichEdita i w samym RichEdicie wyłączyć paski i jakoś to ze sobą połączyć. Ale nie wiem, czy Ci się uda... Poszperaj, może coś Ci się uda stworzyć.


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

2004-09-14 08:56
0

Oki. dalem se spokuj. nic nie wymysle z tymi paskami.. zostawie jak jest i pewnie za jakis czas znajde rozwiazanie przypadkiem ;-)

Pozostało 580 znaków

2004-09-14 11:26
0

Zerknij tu:
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/shellcc/platform/commctls/flatsb/flatsb.asp

To jest do C++, ale z tego co widziałem (tutaj to można to również wykorzystać w Delphi.

Wadą tego jest to, że może nie działać z WindowsXP ze względu na wersję Comctl32.dll (6.00) - info z MSDN.


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0