wysylanie sms - po raz n-ty

0

witka... przejrzalem rozne materialy dotyczace wysylania smsow i nawet znalazlem kilka tyle ze przestarzale i nie dzialajace...
na 4p jest cos takiego: http://4programmers.net/download.php?id=750
orientuje sie ktos czy dziala? bo ja nie moge tego nawet skompilowac :( moze dziala dopiero na delphi 7? a ja mam delphi 5.

btw. moje pytanie glowne brzmi: poszukuje kodu badz komponentu do wysylania smsow glownie na Idee (cos jak w gg to byloby super) ... temat niby walkowany ale konkretnych odpowiedzi brak dlatego licze na to ze ktos pisal juz cos takiego i posiada taki kod, ktory teraz moglbym wykorzystac (?).

z gory wielgachne dzieki !

0

na <ort>idee </ort>może być o tyle ciężko że tam trzeba wpisywać tokeny czy jak to tam się nazywa chociaż ktoś z 4p napisał program który potrafi je odczytać. a co do gg to oni z tego co wiem to mają umowę z ideą na wysyłanie sms

0

piechnat napisal na <ort>idee </ort>:)

era oferuje dostep skryptowy..czyli polecenia HTTP jakie trzeba wysylac (www.omnix.pl)
plus nadal bez zmian

0

o co chodzi z tym ort ? :)

najbardziej zalezy mi na idei bo wlasnie do niej wyczerpuje wszystkie limity dzienne ;) tzn. nie chodzi mi o oszukiwanie limitow - co chociaz byloby mile :D - ale po prsotu zaznaczam ze z niej najczesciej korzystam ;)

</ort>

0

o co chodzi z tym ort ? :)

Ort jest wtedy gdy ktos napisze cos co nie istnieje w slowniku :)

0

najbardziej zalezy mi na idei bo wlasnie do niej wyczerpuje wszystkie limity dzienne

Te limity będą nadal takie same... jak masz np. limit 20 sms z bramki dziennie, to jak wyślesz 15 z bramki, to ze swojego programu będziesz mógł wysłać już tylko 5 ...

// nie wiem czy limit jest 20, to jest tylko tak obrazowo :)

0

znowu, znowu, znowu ktoś chce przyjść na gotowe

[glowa]

nie możesz sam tego zrobić tylko od razu potrzebujesz gotowy komponent??
A to takie proste, starczy tylko wysłać odpowiednie dane do serwera www, przecież na stronie jest zwykły formularz, a obbrazek z tokenem ma nawet swoje id, więc czego tu więcej chcieć?? Rozumiem, posyłanie do ery, bo tam trzeba się logować etc, ale Idea??

0

komponent bylby przydatny z tego wzgledu poniewaz moglbym zajac sie gruntowna nauka latwiejszych rzeczy ale oki sprobuje sma.... moge oczekiwac na Wasza pomoc ?? :| <oczka>
mam sobie kod w idei:

<script language="javascript" src="script.aspx" type="text/javascript"></script>
</head>
<body onload="ldbody(new Array('*Zaplac rachunek za tel.Idea w bankomacie BZWBK,prowizja 0zl*','*Ustawienia do MMS,GPRS,WAP.Serwis konfiguracyjny na idea.pl*','*Idea dla Ciebie.Usluga Trzy i Ja - taniej nawet o 70 procent*','*Tylko w Idei POP darmowa poczta glosowa!*'))" >
<form name="komunikat" id="komunikat" action="sendsms.aspx" method="post" enctype="application/x-www-form-urlencoded" onsubmit="checkFields(this.form);">
<input name="hdn_ccsave" id="hdn_ccsave" type="hidden" value="False" />
<input type="hidden" name="token" value="6a24bb56-e4f3-4722-bf71-ad2bb32056b0"><div class="blk_pm" style="height:76">
<div class="rmk_cz_pr" style="top:1;width:155;height:76"><div><a href="http://www.idea.pl/" target="_blank"><img src="img/logo_idea.gif" border="0" alt="IDEA"></a></div>
    </div>
<div class="rmk_cz_pr" style="top:1;left:156;width:190;height:76">
<div class="center" style="top:31"><a href="default.aspx" class="menu">Wy?lij SMS</a></div>

jest jeszcze tego troche na sms.idea.pl ... jaki kod mam pobrac? caly? i wstawic jako element "Www" ? :|
fajnie by bylo gdybym mogl zrobic tak jak na gg jest...

jesli ktos juz cos takiego robil to tak czy tak poprosilbym o udostepnienie :| <plosem>

pozdro

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0