Więc... idhttp z tutoriala w sekcji Delphi/Artykuły
http://4programmers.net/article.php?id=38
nie działa. Dlaczego? może serwis się po prostu zmienił. Ale napisałem własny skrypcik php w formie :

(...)
extract(array_merge($_GET,$_POST,$_COOKIE,$_SESSION,$GLOBALS),EXTR_OVERWRITE);
echo($show.'---'.$email);
(...)

Z każdym skryptem php(form) działa. Nie wiem, dlaczego nie wyświetla $email z danych post, pomimo tego, że mój kod(w Delphi) wygląda tak:

(...)
Input.WriteString(Format('email=%s',[edit1.Text]));
idHTTP1.Post('http://TUADRESSTRONY/index.php', Input, Output);
(...)

czyli analogicznie do przykładu. męczę się z tym już dwa dni. może ktoś pomóc??