Pobieranie daty modyfikacji strony internetowej

Odpowiedz Nowy wątek
2004-08-31 19:21
0

Mam pytanie:
Jak odczytać datę modyfikacji i wielkość strony internetowej bez konieczności jej pobierania (po co pobierać całą stronę)?


Pozostało 580 znaków

2004-08-31 20:30
0

date modyfikacji wrzucaj w plik data.txt (na serwerze),potem banalne HTTP.Get


Pozdrawiam. Karol

Pozostało 580 znaków

2004-08-31 20:55
0

Chodzi mi tu o sprawdzanie czy strona uległa zmianom (także strony, które nie są moje)


Pozostało 580 znaków

2004-08-31 20:59
0

Chodzi mi tu o sprawdzanie czy strona uległa zmianom (także strony, które nie są moje)

To ma moje oko nie sprawdzisz daty jej modyfikacji nie sciagajac jej. Sama strona to zazwyczaj kilkanascie KB to chyba nie az tak wiele bo nie musisz sciagac grafiki do niej :)


Pozostało 580 znaków

2004-08-31 21:13
0

A czy dałoby radę odczytać chociaż wielkość tej strony bez jej pobierania (bo zazwyczaj jak sie strona zmienia to zmienia się też jej wielkość)?
Jakiego komponentu trzeba użyć?


Pozostało 580 znaków

2004-08-31 21:17
nav
0

A czy dałoby radę odczytać chociaż wielkość tej strony bez jej pobierania (bo

zazwyczaj

jak sie strona zmienia to zmienia się też jej wielkość)?
Jakiego komponentu trzeba użyć?

nie bedziesz pewny na 100%


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

2004-08-31 21:23
0

Wiem, że to nie będzie pewne na 100 % ale mi wystarczy. Chciałem sobie zrobić prosty programik, który by mi sprawdzał co jakiś czas czy stronka nie zmieniła swojej wielkości. Proszę o pomoc...


Pozostało 580 znaków

2004-09-01 17:47
0

Nie sprawdzisz tego, ponieważ jak strona zawiera skrypty php, to nie możesz ich ściągnąć, tylko ściągniesz wygenerowany przez nie kod html, a wiadomo, że strona o tym samym adresie może wyglądać inaczej chociażby w zależności od daty.


Słowa kierownika : To, jak wy zdążycie to napisać, to ja mam w szeroko rozumianej du*ie.
http://project1.pl

Pozostało 580 znaków

2004-09-01 21:08
0

To ma moje oko nie sprawdzisz daty jej modyfikacji nie sciagajac jej.

A czy ktoś na swoje oko :) wie czy można sprawdzić datę modyfikacji strony bez jej pobierania?


Pozostało 580 znaków

2004-09-01 21:49
0

A czy ktoś na swoje oko :) wie czy można sprawdzić datę modyfikacji strony bez jej pobierania?

no jasne ze mozna, modyfikacje jak i wielkosc, nie wiem co oni tak maroodza :-D
(najpierw poczytajcie RFC a potem odpowiadajcie :-P)

wysylasz takie samo zapytanie jak przy GET ale dajesz zamist niego HEAD i dostajesz same naglowki strony (bez tresci) z ktorych odczytujesz wartosc Last-Modified i Content-Length...


Pozostało 580 znaków

2004-09-02 21:28
0

wysylasz takie samo zapytanie jak przy GET ale dajesz zamist niego HEAD i dostajesz same naglowki strony (bez tresci) z ktorych odczytujesz wartosc Last-Modified i Content-Length...

A możesz napisać jak to zrobić? Jaki komponent byłby najlepszy i jak go użyć?


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0