Pobieranie daty modyfikacji strony internetowej

Odpowiedz Nowy wątek
2004-08-31 19:21

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Mam pytanie:
Jak odczytać datę modyfikacji i wielkość strony internetowej bez konieczności jej pobierania (po co pobierać całą stronę)?


Pozostało 580 znaków

2004-08-31 20:30

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 3 miesiące temu

Lokalizacja: UE

0

date modyfikacji wrzucaj w plik data.txt (na serwerze),potem banalne HTTP.Get


Pozdrawiam. Karol

Pozostało 580 znaków

2004-08-31 20:55

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Chodzi mi tu o sprawdzanie czy strona uległa zmianom (także strony, które nie są moje)


Pozostało 580 znaków

2004-08-31 20:59

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Chodzi mi tu o sprawdzanie czy strona uległa zmianom (także strony, które nie są moje)

To ma moje oko nie sprawdzisz daty jej modyfikacji nie sciagajac jej. Sama strona to zazwyczaj kilkanascie KB to chyba nie az tak wiele bo nie musisz sciagac grafiki do niej :)


Pozostało 580 znaków

2004-08-31 21:13

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

A czy dałoby radę odczytać chociaż wielkość tej strony bez jej pobierania (bo zazwyczaj jak sie strona zmienia to zmienia się też jej wielkość)?
Jakiego komponentu trzeba użyć?


Pozostało 580 znaków

nav
2004-08-31 21:17
nav

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 3 miesiące temu

Lokalizacja: Warszawa

0

A czy dałoby radę odczytać chociaż wielkość tej strony bez jej pobierania (bo

zazwyczaj

jak sie strona zmienia to zmienia się też jej wielkość)?
Jakiego komponentu trzeba użyć?

nie bedziesz pewny na 100%


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

2004-08-31 21:23

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Wiem, że to nie będzie pewne na 100 % ale mi wystarczy. Chciałem sobie zrobić prosty programik, który by mi sprawdzał co jakiś czas czy stronka nie zmieniła swojej wielkości. Proszę o pomoc...


Pozostało 580 znaków

2004-09-01 17:47

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

Nie sprawdzisz tego, ponieważ jak strona zawiera skrypty php, to nie możesz ich ściągnąć, tylko ściągniesz wygenerowany przez nie kod html, a wiadomo, że strona o tym samym adresie może wyglądać inaczej chociażby w zależności od daty.


Słowa kierownika : To, jak wy zdążycie to napisać, to ja mam w szeroko rozumianej du*ie.
http://project1.pl

Pozostało 580 znaków

2004-09-01 21:08

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

To ma moje oko nie sprawdzisz daty jej modyfikacji nie sciagajac jej.

A czy ktoś na swoje oko :) wie czy można sprawdzić datę modyfikacji strony bez jej pobierania?


Pozostało 580 znaków

2004-09-01 21:49

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

0

A czy ktoś na swoje oko :) wie czy można sprawdzić datę modyfikacji strony bez jej pobierania?

no jasne ze mozna, modyfikacje jak i wielkosc, nie wiem co oni tak maroodza :-D
(najpierw poczytajcie RFC a potem odpowiadajcie :-P)

wysylasz takie samo zapytanie jak przy GET ale dajesz zamist niego HEAD i dostajesz same naglowki strony (bez tresci) z ktorych odczytujesz wartosc Last-Modified i Content-Length...


Pozostało 580 znaków

2004-09-02 21:28

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

wysylasz takie samo zapytanie jak przy GET ale dajesz zamist niego HEAD i dostajesz same naglowki strony (bez tresci) z ktorych odczytujesz wartosc Last-Modified i Content-Length...

A możesz napisać jak to zrobić? Jaki komponent byłby najlepszy i jak go użyć?


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0