Net time

0

Jest taka aplikacja konsolowa "net" i ona pozwala na sprawdzenie godziny ustawionej na jakimś komputerze gdy się wpisze "net time \nazwakomputer". Wie ktoś jak zrobić samemu w delphi niezależny taki program ??

0

w pakiecie Indy masz taki komponent TidTimeDate (jakoś tak) pobaw się nim

0

nie znalazłem takiego komponentu, za to znalazłem TIdDateTimeStamp który do niczego mi się nie przyda, IdDayTime i IdDayTimeUDP i IdTime które to potrzebują aby na komputerze z którego chcesz uzyskać godzinę był uruchomiony serwer IdDayTimeServer, dDayTimeUDPServer lub IdTimeServer więc też mi o to nie chodzi, bo to polecenie "net time" nie potrzebuje aby na komputerze był założony jakiś serwer.

0

ale i tak musisz miec konto ktore ma admina na tamtym kompie.

wykorzystaj po prostu net time i wynik pobierz do siebie.

0

no własnie napisałem żeby było niezależne bo nie chce tego z programu pobierać ze względu na to że w różnych windowsach mogą być różne te informacje wyrzucane przez program i trudno by to było przefiltrować, musiałbym wiedzieć jakie wartości zwraca pod każdym systemem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1