Internet

0

Witam.

Jak wyłapać chwilę kiedy strona internetowa cała się załadowała.
przeglądarkę uruchamiam,
ShellExecute(Handle, 'open', PChar('c:\st.html'), 0, 0, SW_SHOWNORMAL);
na dysku mam zapisaną stronę która z netu ładuje elementy.

0

wiesz, jest taka funkcja dla WSZYSTKICH przegladarek swiata "WyłapMomentZaladowania(nazwaPrzegladarki: string): integer;" :) Powiedz cos wiecej na ten temat a nie jak odpalasz jakis plik, to moze ci ktos pomoze.

0

Spróbuj pobrać stronę za pomocą HTTPGet, a potem dopiero ładować ją do przeglądarki. Będziesz wiedział, kiedy ci HTTPGet skończyło pobierać, a załadowanie strony z localhosta trwa dość krótko, tak więc ten czas można pominąć w obliczeniach. (No chyba że to jakaś super hiper strona).

//DOPISANE
Sposób 2 :
TWebBrowser ma takie zdarzenie jak OnDownloadComplete, a jak wiemy, TWebBrowser to zwykły IE. Próbuj jakiś uchwyt wyłapać czy coś, może ci się uda.

0

muszę wiedzieć kiedy przeglądarka windowsowska skończyła ładowanie ostatniego
elememtu. i jest gotowa do ładowania następnej strony, tak aby wszystko pokazało się na ekranie, następnie robię zrzut zawartości ekranu do pliku, i rozpoczynam następne ładowanie itd.....

0

a jest taka możliwość żebyś korzystał w swoim progu z WebBrowsera ??

0

dowolnie

0

No to jak dowolnie, to tak jak napisałem wcześniej : ładujesz stronę do WebBrowsera, a potem obsługujesz zdarzenie OnDownloadComplete.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1