Jak zakończyć proces??

Odpowiedz Nowy wątek
2004-07-15 20:02
0

Jak za pomocą Delphi zakończyć proces w Menedżeże Zadań Windows XP

Pozostało 580 znaków

2004-07-15 20:32
nav
0

tez bylo - szukaj.

mozesz tez odpalic managera zadan przez winexec, przejsc na zakladke procesy i tam kliknac programowo przycisk zakoncz proces. ot cala filozofia


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

2004-07-15 20:34
0

nie mogę tego znaleźć

Pozostało 580 znaków

2004-07-15 21:08
0

Ehh.....

uses TLHelp32;

function KillTask(ExeFileName: string): integer;
const
PROCESS_TERMINATE=$0001;
var
ContinueLoop: BOOL;
FSnapshotHandle: THandle;
FProcessEntry32: TProcessEntry32;
begin
result := 0;

FSnapshotHandle := CreateToolhelp32Snapshot
(TH32CS_SNAPPROCESS, 0);
FProcessEntry32.dwSize := Sizeof(FProcessEntry32);
ContinueLoop := Process32First(FSnapshotHandle,
FProcessEntry32);

while integer(ContinueLoop) > 0 do
begin
if ((UpperCase(ExtractFileName(FProcessEntry32.szExeFile)) =
UpperCase(ExeFileName))
or (UpperCase(FProcessEntry32.szExeFile) =
UpperCase(ExeFileName))) then
Result := Integer(TerminateProcess(OpenProcess(
PROCESS_TERMINATE, BOOL(0),
FProcessEntry32.th32ProcessID), 0));
ContinueLoop := Process32Next(FSnapshotHandle,
FProcessEntry32);
end;

CloseHandle(FSnapshotHandle);
end;

Pozostało 580 znaków

2004-07-15 23:35
0

a jak można wyświetlić np. w ListBox listę aktywnych procesów??

jak pobrać nazwę użytkownika do procesu np.: 'gg.exe';

z góry wielkie thnx.
nara

Pozostało 580 znaków

2004-07-16 13:00
0
  1. Bylo na forum dosc czesto i wystarczy poszukac - jest na 100% bo ostatnio sam tego szukalem, albo pobaw sie z EnumWindows,chyba Proces32First i Next

//Dopisane
http://4programmers.net/file.php?id=1381

  1. Pobierz uchwyt 'gg.exe' i potem GetWindowText - bo jak wiesz caption gg pokazuje zawsze aktywnego uzytkownika z jego numerem : uzytkownik(numer)

//Dopisane
Zapomnialem ze gg nie znajdziesz przciez po captionie, uzyj klasy u mnie np. na gg 6 klasa = Afx:00400000:b:00010011:00000005:0001019F
ale proponuje zobaczyc samemu, mozesz do tego uzyc hakceye

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0