TTreeView

0

Cześć!
Mam taki problem, którego nie potrafię rozwiązać. W programie mam komponent TTreeView. Do niego w czasie działania programu dodawane są kolejne elementy. Zachowana jest taka struktura:

-Element Glowny
---Grupa1
---PodGrupa1
---Element1Podgrupy1
---Element2Podgrupy1...itd
---PodGrupa2
---Element1Podgrupy2
---Element2Podgrupy2
---Element3Podgrupy2
---PodGrupa_n
---Element_m_Podgrupy_n

Program ma za zadanie po naciśnięciu na PodGrupa1,2,n wyświetlić odpowiednie dane, które zapisane są w pliku. Żaden problem. Ale jak zrobić, by po naciśnięciu w dowolny podelement jakiejś PodGrupy wywołać dane tej PodGrupy? (np. Naciskam Podgrupę1 - wczytują mi się dane, naciskam Element1Podgrup1, Element2Podgrupy1 - wyświetlają mi się te same dane, natomiast gdy już nacisnę np Element2Podgrupy2 wyświetlić się mają dane z PodGrupy2...). Mam nadzieje, że zrozumiecie o co chodzi. Acha, captiony PodGrup są ściśle określone - stałe, natomiast elementów PodGrup nie.
Czekam na konstruktywna odpowiedź...
Pozdr.
Pepe

0

Żaden Anonim. Post powyższy napisałem ja, czyli Pepe. //znowu nie działa poprawnie logowanie...

0

Dla każdego TreeNode masz właściwość Level - ona ci pomożee określić - jak sama nazwa wskazuje - poziom zagłębienia się...

0

Dla każdego TreeNode masz właściwość Level - ona ci pomożee określić - jak sama nazwa wskazuje - poziom zagłębienia się...

tak, wiem o ty Level, ale próbowałem i jakoś nie potrafię tego zrobić, dlatego piszę...

0

Jak masz TreeNode o odpowiednio dużym Level - chyba 2 - to dostęp do wyższego to Parent też typu oczywiście TTreeNode.
Następnie Text i masz opis,
Data i masz wskaźnik do danych.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1