Odegranie plikó wave z zasobów

Odpowiedz Nowy wątek
2004-05-26 19:56
0

Jak w temacie. Szukałem na forum ale nic nie znalazłem.

ps. wyszukiwarka na forum jest do d***, ciężko cokolwiek znaleźć. Admini zróbcie coś z tym.

Pozostało 580 znaków

2004-05-26 19:59
0

zwykłą funkcją PlaySound(), tyle, że w trzecim parametrze dajesz

SND_RESOURCE

Pozostało 580 znaków

2004-05-26 20:27
0

Zrobiłem tak
PlaySound('WAV1', hInstance, SND_ASYNC or SND_RESOURCE);
i nie działa. Jak to zrobić? Wava mam pod nazwą WAV1 w sekcji RCData.

Pozostało 580 znaków

2004-05-26 21:57
pq
0

Jeśli wav jest w resourcu execa to daj 0 zamiast hInstance. U mnie tak działa.


"Ecie pecie - odparłem. - Wiadomo, że wszystkiemu winien komputer. Ten brzydal!" (Lem)

Pozostało 580 znaków

2004-05-26 22:59
0

zaminiełem na 0 i tez nie działa. Do jakiej sekcji zapisujesz wave'y?

Pozostało 580 znaków

2004-05-26 23:18
pq
0

zaminiełem na 0 i tez nie działa. Do jakiej sekcji zapisujesz wave'y?

do żadnej
plik rc wyglądał tak

w1 WAVE "c:\delphi projects\dtmf\1.wav"
w2 WAVE "c:\delphi projects\dtmf\2.wav"
w3 WAVE "c:\delphi projects\dtmf\3.wav"
w4 WAVE "c:\delphi projects\dtmf\4.wav"
w5 WAVE "c:\delphi projects\dtmf\5.wav"
w6 WAVE "c:\delphi projects\dtmf\6.wav"
w7 WAVE "c:\delphi projects\dtmf\7.wav"
w8 WAVE "c:\delphi projects\dtmf\8.wav"
w9 WAVE "c:\delphi projects\dtmf\9.wav"
w0 WAVE "c:\delphi projects\dtmf\0.wav"
whash WAVE "c:\delphi projects\dtmf\hash.wav"
wasterisk WAVE "c:\delphi projects\dtmf\asterisk.wav"

a polecenie w programie:
PlaySound(PAnsiChar('w'+s),0,SND_RESOURCE or SND_ASYNC);

s, jak łatwo sie domyśleć, przyjmowało wartości '0'-'9', 'hash', 'asterisk'


"Ecie pecie - odparłem. - Wiadomo, że wszystkiemu winien komputer. Ten brzydal!" (Lem)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0