error in time of mp

0

[delphi]
procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
type
HMSRec = record
Hours: byte;
Minutes: byte;
Seconds: byte;
NotUsed: byte;
end;
var czas:HMSRec;
begin
czas:=HMSRec(MediaPlayer1.Position);
lblPozycja.Caption:=IntToStr(czas.minutes)+':'+IntToStr(czas.seconds);
end;
[/delphi]

Sidze juz ponad godzine nad tym i ciagle minuty mi leca z prędkoscia minuta na 0.3 sekundy

gdzie jest blad?

0

Sidze juz ponad godzine nad tym

Najwyższy czas iść spać. A jutro sprawdź, czy MediaPlayer ma taki TimeFormat, jaki dekodujesz (tfHMS), czy inny. A może tylko brakuje dyrektywy packed przy record?

//pq - też idź spać ;p - m.M

0

Sima jest juz rano wiec czy ta dyrektywa paked moze to poprawic i gdzie ja dac?

// piszesz packed.. najeżdżasz kursorem i wciskasz f1 [mf]

0

kto wie jak odczytac czas pozostaly i dlugosc utworu ?>!?!?!?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0